Günün Mesajı

23/11/2017 - RAB’BİN HEP HAZIR OLMASI

İsa kalkıp öğrencileriyle birlikte adamın ardından gitti.

Matta 9:19

İsa, sinagog yöneticilerinden biri olan Yair’in isteğine cevap vererek, bizden istenilenlere cevap vermeye her zaman hazır olmamız gerektiğini bize öğretmiştir. Yair Rab’bi izleyen biri değildi, ama evindeki ciddi durumdan dolayı Rab’be gidip müdahale etmesini istemişti. Kurtarıcımız bu adamın kendisine inanıp inanmadığını önemsemedi, çünkü Yair ondan yardım istediğinde zaten ona inandığını göstermiş oluyordu. Ayrıca Rabbimiz bir insan kendisine yöneldiğinde onun geçmiş yaşantısını hesaba katmaz. O kişiye yaklaşır ve kendisine inandığı için onu affeder.

 

Bu çaresiz baba, ölümün eşiğindeki kızı için Rab’den yardım istemişti. Rab yaptığı her şeyi bıraktı ve hemen onunla birlikte gitti. Kurtarıcımızın bu hazırlığı çok önemli bir mesaj verir: Bizden yardım isteyen birine yardım etmeyi reddetmemeliyiz. Asla birine yardım edemeyecek kadar meşgul olmamalı, onlara saatin geç olduğunu ya da sonra görüşeceğimizi söylememeliyiz. İsa Kutsal Ruh tarafından yönlendiriliyordu ve yüreğinde bu acı içindeki babayla birlikte gitmesi gerektiğini hissetmişti.

 

Bizden yardım isteyenlerle çok güzel bir yolculuğa çıkarız! Ama Rabbimizin yaptığından farklı olarak, biz sık sık yapacak daha önemli bir işimizin olduğunu düşünür, Babamıza bizim aracılığımızla mucize yapma fırsatı tanımayarak onu yüceltmemiş oluruz. Rab’bin yaptığı mucizeler sadece hayatları ya da aileleri kurtarmaz, aynı zamanda olanları duyan herkesin Rab’bi yüceltmesini sağlar. Hayatlarımızı ve zamanımızı her zaman Rab’bi yüceltecek işlere adamalıyız. Ancak biz izin verirsek Kutsal Ruh bizi kullanabilir.

 

Rab’bin insanlık için bir planı vardı. Biz bu planı gerçekleştirmek için seçildik. Eğer söz dinlersek Babamız bizi kendi görkemi için kullanacaktır. Böylelikle birçok bereket göreceğizdir. Ama bu bereketler önceden açıklansa kimse onların olacağına inanmaz. Rab bilgeliği ile beni kullanarak sizin için hazırladığı birçok güzel plan olduğunu açıklıyor; bu planlar hem sizi bu dünyada iyi hissettirecek, hem de sonsuz yaşam için size kazanç sağlayacak planlardır. O halde Rab’bin verdiği görevleri yapmayı ihmal etmeyin. Yüce Rab’bin hayatınız için olan planları muhteşem ve etkileyicidir!

 

İsa demiştir ki: “Efendisinin isteğini bilip de hazırlık yapmayan, onun isteğini yerine getirmeyen köle çok dayak yiyecek” (Luka 12:47). Ben cezayla ilgilenmiyorum, daha çok ödülle ilgileniyorum; ilahi ödüle odaklanıyorum. Biliyorum ki Rab’bin önüne çıktığım gün, eğer bana yapmamı söylediklerini yapmışsam, olması gerektiği kadar mükemmel yapamamış olsam bile, Rab gözlerime bakıp küçük işlerde sadakatimi gösterdiğim için bana büyük işler de vereceğini söyleyecek. Böylece Rab’bin sevincini yaşayacağım (Matta 25:21). Kendi mutluluğunuz ve iyiliğiniz için her zaman Rab’be hizmet etmeye hazır olun.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares