Günün Mesajı

26/11/2017 - DİKENLERDEN KURTULUN!

Dikenler arasında ekilen de şudur: Sözü işitir, ama dünyasal kaygılar ve zenginliğin aldatıcılığı sözü boğar ve ürün vermesini engeller.

Matta 13:22

Rab’bin sözü yüreğimize belli bir amaçla gelir: Rab’bin isteğini gerçekleştirmek. Söz içinde Rab’bin buyruklarını yerine getirebilmemiz için gereken gücü barındırır. Ama dünyasal kaygılar, zenginliklerin aldatıcılığı ve diğer çekici şeyler Rab’bin Sözünü boğar ve onu ürün veremez hale getirir. Ancak bu durumda da Söz bizi terk etmez; yanımızda kalmaya devam eder ve Büyük Gün’de kendisini gösterir. Bu yüzden Müjdeyi yaymak için Rab ile işbirliği yapmalı, meyve vermemize engel olan dikenlerden kurtulmalıyız!

 

Bu dünyanın kaygıları Rab’bin isteğiyle boğuşur. Yeryüzündeki zamanımızın çok kısa olduğunu ve burada sonsuz yaşam için hazırlık yapmamız gerektiğini bilsek de, görünüşe bakılırsa bunu bilmeyen birçok kişi var; hatta tersine öldüklerinde her şey bitecekmiş gibi yaşıyorlar. Oysa Rab’bin buyruklarını yerine getirenler için hayat bu dünyadan ayrıldıktan sonra başlayacak ve onlar sonsuza dek Rab ile birlikte olacaklar. Rab’bin buyruklarını yerine getirmeyenler ise sonsuza dek kayıp olacaklar ve büyük acılar çekecekler.

 

Zenginliklerin çekiciliği insanların Rab’bin yolunda yürümesine ve Rab Sözünün amacını bulmasını engel olan bir başka şeydir. Birçok insan ‘ne kadar paran olursa o kadar fazlasını istersin’ sözüne inanır ama söz konusu Rab’bin işini yapmak olduğunda aynı fikri paylaşmazlar. Rab için bir şey yaptıkları zaman hemen yorulurlar ve dinlenmek için bahaneler üretirler. Bazıları ise başından kollarını bağlar ve hiçbir şey yapmaz. Ama diğer türlüsü daha iyidir; yaşayacak kadarına sahip olmakla yetinmeli ve Yüce Rab’bin işini yapmak, kayıpları kurtarmak için kullanılmak adına ellerinden geleni yapmalılardır. Böylece sonsuz yaşam için de hazineler biriktiriyor olacaklar.

 

Sözün amacını yerine getirmesine engel olan başka hırslar da vardır. Yüksek eğitimler gören kimi insanlar değerli ve kısıtlı zamanlarını sadece dünyasal eğitime harcıyorlar. Ama Rab’bin önüne gelip sonsuz öğretileri öğrenmeye gelince genelde ‘zamanım yok’ diyorlar. Burada öğrendiğimiz her şey öldüğümüzde tükenecek; ama Babamızdan öğrendiğimiz bilgiler sonsuza dek bizimle kalacak. Bu yüzden sonsuza dek kalıcı olan yiyecekten yemek daha iyidir.

 

Mesela zamanlarının çoğunu dünyanın bir başka ucundaki bir yeri gezip görmek için planlar yaparak harcayan insanlar var. Para biriktirmek için çok çalışıyorlar ve dünyanın en uzak köşelerine bile gidiyorlar. İlginç yerleri gezip görmenin yanlış bir tarafı yoktur. Ama Rab’bin işini yapmaya gelince, İsa’yı duyurmak için asla uzun yolculuklar yapmak istemiyorlar. Kardeşler, dikenlerimizden kurtulmalı, böylece Rab’bin iyi isteğini yerine getirmeliyiz. Kulakları olanlar Kutsal Ruh’un söylediklerini dinlesinler!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares