Günün Mesajı

27/11/2017 - RAB’BİN BUYRUKLARINI DİNLEYİN

Bundan hemen sonra İsa öğrencilerine, tekneye binip kendisinden önce karşı yakaya geçmelerini buyurdu. Bu arada halkı evlerine gönderecekti.

Matta 14:22

Bir iş veren işçilerinden birine bir şey yapmasını söylediğinde, eğer söylediği yapılmazsa doğal olarak öfkelenir. Benzer şekilde, Rab’bin söylediği şeyleri dinlemeyenler de Yüce Rab’bi öfkelendirirler. Ancak Rab sonsuz bilgeliğe sahip olduğundan bize bir şeyi yapmamızı söylüyorsa bu bizim kendi iyiliğimiz içindir. Bu yüzden onun buyruklarına uymamak her yönden büyük bir yanlıştır.

 

Sevecen ve mükemmel Babamız olan Yüce Rab, bizim için en iyi olacak şey dışında hiçbir şey yapmamızı söylemez. Ayrıca eğer bu zor, tehlikeli ya da bize zarar verebilecek bir şey olsaydı, Rab onu kendisi yapardı. Ama karşımızda fırtınalar görsek bile Rab’bin bizden istediği her şeyi yapmak bize fayda sağlar. Bu yüzden Rab’bi dinlememeye hakkınız yoktur!

 

Kardeşlerim, Rab ile tartışmayın! Eğer Rab sizden bir tekneye binmenizi isterse binin. Hedef neresi olursa olsun fark etmez; olmanız gereken yer orasıdır. En iyiyi bulacağınız ve en kötüden uzak olacağınız yer orasıdır. Yüce Rab bize bir görev verdiğinde onu başarabilmemiz için gereken araçları da verir. Denenmelerden geçmemize izin verir, ama fırtınanın ortasında ya da suyun üzerinde yürürken yardımımıza gelir. Rab her şeyi görür ve düşman bu geçiş sırasında size zarar vermek için ne yaparsa yapsın Rab size yardım elini uzatır. Rab’bin sözünde açıklananlara göre yaşayanlara ne mutlu!

 

Birçok kişinin hızlı sonuç elde etmek istediği bir çağda yaşıyoruz. Mesela evliliklerinde bir zorlukla karşılaşınca en iyi yolun boşanmak olacağını düşünen çiftler var. Böyle yaptıklarında bu çiftler gözlerini Rab’bin Sözüne kapatıyorlar. Kutsal Kitap’ın uyarıları onlar için artık hiçbir şey ifade etmiyor. Hiçbir öğüdü dinlemiyorlar ve şehvet ruhunun etkisi altında sürüklenerek boşanıyorlar. Ondan sonra yeni bir ilişkiye başlıyor ve mutluluğu bulduklarını düşünüyorlar. Ama bir gün uyandıklarında ne kadar çocukça davrandıklarını fark ediyorlar. O zaman çok geç oluyor çünkü hayatları çoktan dağılmış oluyor. Ayrıca sonsuz yargı da onlara yaklaşıyor.

 

Rab’bi dinlemeyi ihmal etmeyin. Eğer Rab sizi bir aileye, işle ya da başka bir şeyle ilgili bir grubun içine yerleştirdiyse, onlara yaklaşan fırtınalardan rahatsız olmadan gerçeğin tanıklığını vermelisiniz. Baba sizi gereken anda şeytanın saldırılarından kurtarır. O ne yapacağını bilir. Rab’bin iradesi deneyim edeceğiniz en iyi şeydir.

 

Öğrenciler, İsa’nın öğrencileri gibi davranmak yerine hayalet görmüş gibi tepki verdiler (Matta 14:26); oysa ‘bakın, Rab’bin oğlu’ demeliydiler (a. 33)! Rab’bin sarsılmaz sözüne bağlı kalın ve size verdiği görevi yerine getirin. Hizmetler birbirinden farklı olabilir ama önemli olan Yüce Rab’bin size verdiği işte başarılı olmanızdır. Dua etmeyi bitirip kalabalıkları gönderdikten sonra İsa sizin yanınıza da gelecek. Bu yüzden yüreğinizin korkuya kapılmasına izin vermeyin, yoksa size yaklaşanın Rab değil bir hayalet olduğunu sanırsınız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares