Günün Mesajı

01/12/2017 - GERÇEK ALDATMACA

Onun için buyruk ver de üçüncü güne dek mezarı güvenlik altına alsınlar. Yoksa öğrencileri gelir, cesedini çalar ve halka, ‘Ölümden dirildi’ derler. Son aldatmaca ilkinden beter olur.

Matta 27:64

Kayıp insanlar Rab ile ilgili hiçbir şey bilmezler. Onlara göre Rab’bin kulları kendilerinin yaptığı şeyi yapmakta, yani yalan söylemektedir. İmanın ne olduğunu bilmedikleri için sadece kendi görebildiklerine inanırlar; ve onlar her zaman öldükten sonra burada bırakacakları zenginliklerin peşindedirler. Ayrıca Mesih’in kendisine sadık olanlara verdiği esenliği tadamazlar ve bu hayat bittiğinde gidecekleri sonsuz yaşamın umuduna sahip olamazlar.

 

İsa öleceğini ve sonra da üçüncü gün dirileceğini önceden bildirmişti. Yahudi önderler Rab’bi korumak yerine onu öldürdüler ve böylece Efendimizin Sözünü gerçekleştirdiler. İsa’nın kendi sözünde belirttiği gibi üçüncü gün dirileceğine inanmadıkları için Romalı yetkililerden bir istekte bulundular. Dediler ki: ‘mezarı güvenlik altına alsınlar’. Yahudiler Rab’bin Oğlunun çalınabileceğinden ve böylece yeniden dirildiği haberinin yayılacağından korkmuşlardı; çünkü bu olursa İsa’nın vaadi gerçekleşmiş olacaktı. Bu tavırlarından dolayı onlara acıyorum çünkü bu tavır tamamen dikkatsizce ve akılsızcaydı. Rabbimizin verdiği her sözün gerçekleşeceğini göremiyorlardı. Rab’bin vaatlerinden şimdiye kadar gerçekleşmeyen hiç olmadı.

 

Pilatus Yahudilerin isteğini kabul etti ve İsa’nın cesedinin çalınmaması için mezarın güvenlik altına alınmasını buyurdu. Ama bu insanlar Rab’be inanmadıkları için bu mezarla açıklanan gerçeği göremediler. İlk önce Kutsal Ruh ölüler diyarına indi ve Mesih’e dokunarak ona tekrar can verdi. Sonra da İsa Yüce Rab’bi öven meleklerin arasında mezarından çıktı. O sırada bu zavallı adamlar uyuyorlardı!

 

Rabbimizin sözüne inanmayanlar bugün hala uyuyorlar çünkü dünyada gerçekleşen en büyük olayı göremiyorlar: mahvolmuş hayatların değişimi ve önceden şeytanla işbirliği içinde olan insanların Mesih’e iman etmesi.

 

Birçok kişi Yüce Rab’bin İsa yeryüzündeyken yaptığı mucizelerin aynılarını yaptığını fark etmemiş olsa da, ona inanan bizler bu eşi benzeri görülmemiş mucizelerin tanıklarıyız. Bu harika işleri üzerinde düşünmemize izin verdiği için Rab’be bereket olsun!

 

Rab’bin işlerinde kusur yoktur; kusur sadece düşmandan gelir. Tanık olduğumuz harikalar Rab’bin dünyada yaptıklarının sadece küçük bir kısmıdır. Cinliler kurtuluyor, hastalar iyileşiyor, günahkarlar kurtuluyor. Rab’bin ilahi işi üstün bir hızla ilerliyor. Kesinlikle eminim ki bu Babamızı sevindiriyor. Kardeşler, bugün inananlar geçmişte inananların yaptıklarının aynılarını yapabilir. Eğer uyuyorsanız uyanın ve Rab’bin işindeki yerinizi alın! Bunu yaptığınızda Tanrısal görkem üzerinizde parlayacak!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares