Günün Mesajı

06/12/2017 - BİRBİRİMİZİ BÖYLE TANIYACAĞIZ

Kötü kişi fesat yüklü dudakları dinler,
Yalancı da yıkıcı dile kulak verir.

Süleyman’ın Özdeyişleri 17:4

Şu ünlü deyişi mutlaka duymuşsunuzdur: “Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim”. Bu Kutsal Kitap’ta geçmiyor, Rab’bin Sözü gibi güçlü ve yanılmaz da değil, ama yukarıdaki ayetle tam olarak aynı anlama geliyor.

 

Arkadaşlık ettiğimiz insanları seçebiliriz ve iyi seçmeliyiz. Dudakları fesat yüklü mü, dilleri yıkıcı mı diye bakmalıyız. Yalan söylüyorlar mı, ahlaksız ya da kötü şeyler konuşuyorlar mı diye kontrol etmeliyiz. Eğer böyleyse yanlış kişilerle arkadaşlık ediyorsunuz demektir. Boş konuşanlarla arkadaşlık edenler şüphe yok ki Sözün ayıpladığı bir şeyi yapmış olurlar; bu sadece onları dinliyorlarsa da böyledir. Böyle kişilerden uzak durun! Yapılacak en iyi şey budur.

 

Rab’bin Sözü bizim için en iyisidir. Rab’be kulak verenler asla sendelemezler çünkü Rab’bin sözü mükemmeldir. Gerçek bir baba olan Rab sadece çocuklarının iyiliğini istemekle kalmaz, aynı zamanda onların gözlerini açıp şeytanın hilelerinden kaçmaları için de elinden gelen her şeyi yapar. Ama yine de herkes Rab’bin uyarılarına kulak asmaz ve böyle insanlar neden bu kadar sıkıntı çektiklerini anlayamazlar!

 

Eğer kirli şakalar yapan, başkalarını kandıran, boş ve faydasız sohbetler eden insanlarla eğleniyorsanız, gözlerinizi açsanız iyi edersiniz çünkü kutsallığın ve inceliğin olmadığı işlere doğru giden bir yoldasınız; şeytan da size bu yolda eşlik ediyor. Şeytandan yardım alanlar sonunda mutlaka ciddi cezalarla karşılaşırlar çünkü şeytan sadece öldürmeye, çalmaya ve yok etmeye gelir (Yuhanna 10:10).

 

Yıkıcı dile kulak verenleri, kirli şakalardan ve bir başkasının düşüşünün detaylarını duymaktan keyif alanları, pornografik filmler izleyenleri, kirli diziler izleyenleri, ahlaksız hikayeler ve şeytani konuşmalara kulak verenleri bekleyen bir başka tehlike daha vardır. Bu insanlar yalan ruhunun etkisi altına girerler. Yavaş yavaş bu ruha teslim olurlar, aldatmaya başlarlar, gerçekleri çarpıtmaya başlarlar, insanları aldatmak için olmamış şeyler uydurmaya çalışırlar.

 

Eğer siz de böyle yapıyorsanız dua ile Rab’be yönelin, hatanızı itiraf edin ve Rab’den bağışlanma dileyin. Sizi Gerçeğin Yolu’ndan uzaklaştıracak ve acı getirecek her şeyden kurtulun. Dudakları fesat yüklü olanların ve yalan söyleyenlerin günahlarından kurtulmaları gerekmektedir. Rab’bin çocukları eğer onları azarlamazsa işledikleri bu günahlarına ortak olurlar ve düşüşlerinden sorumlu tutulurlar.

 

İlahi adaletin hizmetkarları olarak görevimiz insanlara Gerçeği sunmaktır. Günahkarların etkisine kapılmayalım; bunun yerine Müjdenin mesajını her zaman onlara duyuralım (2. Timoteos 4:2).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares