Günün Mesajı

07/12/2017 - RAB’BE HİZMET ETMEYENLERE ACIYORUM

Alaycılar için ceza, akılsızların sırtı için kötek hazırdır.

Süleyman’ın Özdeyişleri 19:29

Rab’bin yaptığı her şey gerçekleşmeden önce test edilir. Rab gökyüzünü ve yeryüzünü yarattıktan sonra yaptığı her şeyin iyi olduğunu gördü (Yaratılış 1:31); yarattıklarının hiçbiri kusurlu değildi. Rab’den gelen her şey gibi onun sözü de insana ulaştırılmadan önce test edilmiştir. Rab onun açıklamalarına kulak asmayan alaycıları yargısının hazır olduğunu bildirerek uyarmıştır. Akılsızların sırtı için kötek de hazırdır. Rab’bin tüm kararları uygulanmak üzere verilir; bu yüzden akıllı olanlar yollarını Rab’be adar, doğru olanı yaparlar.

 

Üstün gücüyle her şeyi yaratan Rab ile alay etmekten daha akılsızca bir şey yoktur; onun istediği her şeyi yapmaya gücü yeter. Yüce Rab’den korkmamak ve ona hizmet etmemek nasıl mümkündür? Sadece düşmanın kandırdığı insanlar bu gezegendeki her şeyin bir tür sihirle oluştuğunu düşünebilirler. Elbette her şeyi planlayan ve bu projesini gerçekleştiren özel bir varlık vardır; bu varlık bizim Rabbimizdir ve kendisini Kutsal Yazılar aracılığıyla açıklamıştır. Rab yaratılışını korumak ve Tanrısal planın tamamlanışına hazırlanmak için ne yapmamız gerektiğini de bize öğretmiştir.

 

Adem’in Yaratıcımızı dinlemeyerek gösterdiği çılgınca tavır şeytanın bize dokunmasını mümkün kılmıştır; şeytan Rab gibi olmak isteyip düşmüştü. Bu nedenle göksel yerlerden kovuldu ve dünyaya gönderildi. Şeytan günah aracılığıyla dünyaya girdi ve her yerde gördüğümüz kötülüklere sebep olmaya başladı. Ama Yüce Rab’bin amacına engel olunamaz! Rab’bin şeytanın bu günlerine de son vereceği bir zaman gelecektir. O zaman Rab ile alay edenler ne kadar yanıldıklarını ve akılsızlık ettiklerini anlayacaklar.

 

Yüce Rab’bin tüm hükümleri uygulanmak üzere verilir ve çılgınlık edenlerin hak ettiği ceza çok büyük olacaktır. İkinci bir şans da olmayacaktır! En kötüsü de budur. Mahkum bulunanlar Rab’den en şiddetli cezayı görecekler. Her şeye gücü yeten Rab öfkesiyle ona karşı gelenler için büyük bir ceza hazırlamıştır; bu cezaya şeytan ve onun emrindeki kötü ruhlar da dahil edilecek. Hepsi beraber kükürt ve ateş gölüne atılıp sonsuza dek yakılacaklar (Vahiy 20:10-15). O zaman neden kendimizi düzeltip şimdiye kadar hizmet etmediğimiz bu Rab’be hizmet etmeyelim?

 

Kimi insanlar saçmalık ruhunun kendilerini ele geçirmesine izin veriyorlar. Bu insanlardan bazılarını Rab’be hizmet edenlerin arasında da bulabilirsiniz. Yanlış bir şekilde Rab’bin büyük yargı gününde yaptıkları çılgınca şeylere gözlerini kapayacağını düşünüyorlar. Doğruyu söylediklerini belirtiyor, ama yalan söylüyorlar. Kutsallıklarını ifade ediyor fakat zina ediyorlar. Rab’be ait olduklarını söylüyor ama şeytanın isteklerine kulak veriyorlar ve diğer günahlarla birlikte benliğin arzularına teslim oluyorlar. Onlar sonunda sırtları için hazır olan kötekle sonsuzluk boyunca cezalandırılacaklar!

 

Kardeşler, Babamızla barışmanız gerektiğini düşünmüyor musunuz? Kendinizi yoklayın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares