Günün Mesajı

08/12/2017 - AKILSIZ KARDEŞLER

Ey akılsız Galatyalılar! Sizi kim büyüledi? İsa Mesih çarmıha gerilmiş olarak gözlerinizin önünde tasvir edilmedi mi?

Galatyalılar 3:1

Yüzyıllar boyunca Rab’bin çocuklarının arasında her zaman akılsız insanlar olmuştur. Elçi Pavlus Galatya’daki ilk Hristiyan kilisesine ait kardeşlere olan sabrını bir an kaybetmişti çünkü Gerçeğe gözlerini çevirmek yerine başka bir şeyin büyüsüne kapılmışlardı. Elçi Pavlus aslında onlara ‘akılsız’ derken kibarlık ediyordu.

 

Kardeşler, Mesih’i tanıyanlar ve yürekleri aydınlanmış olanlar, saçmalık ruhundan gelen motivelerle Tanrı’ya yaklaşamazlar. Rab’bin sözü gerçektir (Yuhanna 17:17), bu yüzden Rab’bin Kutsal Yazılarda bildirdiği gibi uygulanmalıdır. Zaten mükemmel olan bir şeyi daha iyi hale getirmek mümkün değildir.

 

Kurtuluşumuz, yani karanlığın egemenliğinden olan kurtuluşumuz, Mesih’in bizim için yaptığı iş aracılığıyla son derece etkili bir şekilde sağlanmıştır. Yani bunu daha iyi hale getirecek bir şey yoktur. Tek yapmamız gereken Rab’bin buyruklarını anlamak ve onlara uymaktır. İnsan Ruh ile başlayıp neden benlik ile bitirir? Bunu yapanlar tamamen akılsızlık ruhuna göre hareket ediyorlar.

 

Galatyalılar yeniden doğmuş olmalarına rağmen daha iyi bir konuma ulaşmaya çalışıyorlardı. Birisi onlara yanlış öğretiler aktarmıştı ve iyi niyetle de olsa bu öğretilere göre yaşamaya başlamışlardı. Bunun sonucunda mektupta da okuduğumuz gibi elçi Pavlus onları ciddi bir şekilde azarlamış, hatta Mesih’ten ayrıldıklarını bile söylemişti. Pavlus abartmıyordu çünkü tuhaf öğretilere kulak verenler Gerçekten uzaklaşır, böylece düşmana yaklaşırlar.

 

İyi niyetli olsalar da tamamen yanlış şekillerde hareket eden insanlar var; sonunda gerçekle hiçbir ilgisi olmayan şeyler yapıyorlar. Biz Rab’bin lütfu ile kurtulduk ve bu lütfu hak etmek için yapabileceğimiz hiçbir şey yoktur. Yaşamamız gereken yol budur; Göksel lütfu kazanmak için sunabileceğimiz hiçbir adak ve kurban yoktur; çünkü biz her şeye İsa Mesih’te sahip olduk. Kutsal Ruh’un ziyaret ettiği söylenen hiçbir ‘aydınlanmış’ insana inanmamıza gerek yok; onlar Rab’bi bizim için bir şey yapmaya ikna edecek yetkinlikte olduklarını düşünüyorlar. Ama Yüce Rab ölüleri dinlemediği kadar bu ‘bilge’leri dinleyenleri de dinlemez. Rab yaşayanların, onun Sözüne inananların ve kişisel çıkarları olmadan ona hizmet edenleri dinler.

 

Kardeşler, Kutsal Söze inanmak ve imanla hareket etmekten başka ruhsal konumumuzu iyileştirecek hiçbir şey yoktur. Yüce Rab’bi hoşnut eden tek şey budur (İbraniler 11:6). Rab lütfuyla sizi kabul ediyor. Bu lütuf sizi İsa’nın kanıyla göklerde sizin için açtığı kapıya ulaştırır. O halde ölmüş olanların sizin için aracılık edebileceğine inanmayın; yaptıkları işler ne kadar iyi ve çektikleri acılar ne kadar büyük olursa olsun fark etmez. Rab sadece İsa’nın adında ona yöneldiğinizde sizi dinler; başka hiçbir isimde bu güç yoktur (Elçilerin İşleri 4:12).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares