Günün Mesajı

11/12/2017 - DÖRT BİLGE ÖĞÜT

Size yalvarırız, kardeşler, boş gezenleri uyarın, yüreksizleri cesaretlendirin, güçsüzlere destek olun, herkese karşı sabırlı olun.

1. Selanikliler 5:14

Buyruklar bize açıklanmıştır; ama buna rağmen sık sık onları yerine getirmeyi ihmal ediyoruz. Hatta bazen onları umursamıyoruz bile. Hayatlarımızı sanki Rab’bin hizmetkarlarına verdiği buyruklar bizim için değilmiş gibi yaşıyoruz. Bazı insanlar kilise hizmetlerinde bile Rab’be gerçekten hizmet etmiyorlar. Birçokları için ‘kilise görevlisi’ olmak dünyasal bir iş ve tek umursadıkları aldıkları maaş. Zavallılar! Nasıl da aldanmışlar! Bir gün bu rahatlıkları yüzünden hesap vermeye çağırılacaklar ve Rab’bin ağzından sonsuz ceza dünyasına doğru yürümeleri gerektiğini duyacaklar (Matta 26:26-30).

 

Boş gezenleri uyarın – Boş gezen, isyankarlık yapanları uyarmalıyız. Ama eğer biz de onlara katılırsak nasıl bunu yapabiliriz? Rab’bin sözüne uymadığımız her seferinde Rab ile olan ilişkimize zarar veren bir şey yapmış oluruz. İsyankarlık göksel muhafız keruvu olarak yaratılmış meleği, sonsuz lanete mahkum olan şeytana dönüştürmüştür. Buyruklara uymayanlar da bu sonsuz işkenceye maruz kalacaklar. Her isyankarın aldıkları zevke ya da elde ettikleri kazanca değmeyen çılgınca tavırlarından dolayı mahkum bulunacağını bilmesi gerekir.

 

Yüreksizleri cesaretlendirin – Kardeşlerimizden bazıları imanda soğuduklarında neşelerini de kaybediyorlar; bu yüzden denenmeleri sırasında onları teselli etmek gerekir. Bir cesaret sözünden, bilgece bir tavsiyeden ya da esinli bir mesajdan mahrum kalırsa bu insanlar sonsuza dek kaybolabilirler. Neşesizlik Rab’bin savaşçılarından zaferlerini çalar. Bu yüzden Yüce Rab Sözünü onlarla paylaşanları ödüllendirir.

 

Güçsüzlere destek olun – Besleyici ruhsal yiyeceğin eksikliği Rab’bin koyunlarını zayıf düşürür. Bunun üzerine bazıları kendilerine öğretileni hor görür ve bu yüzden zayıflar. Onlara destek olmak görevimizdir. Rab’bin yürümeleri için onlara gösterdiği yol yokuş olabilir, yukarı çıkamıyor olabilirler; onları kollarımıza almalı ya da onları güçlendirecek doğru yiyecekle onları beslemeliyiz. Zayıf koyunlar çobanlarıyla olan ilişkilerinin çok iyi olmadığını da işaret ederler. Eğer verdiğiniz yiyeceği reddederlerse ya da bu onlar için yutması çok zor bir yiyecek olursa ne verdiğimiz kontrol etmeli, bu konuyu dua ile Rab’be sunmalıyız.

 

Herkese karşı sabırlı olun – Rab dayanmakla canlarımızı kazanacağımızı söyler (Luka 21:19). Herkese karşı sabırlı olun; ister sizin sürünüzden ister başkasının sürüsünden olsunlar fark etmez. Kayıp olanlara karşı da sabırlı olun çünkü bunu yaparak ihtiyaç içindeki insanların Rabbimizin gücünün iyi hissettirdiğini bilmelerini sağlayacaksınız.

 

Şeytanın stratejilerinden biri de bizi öfkelenmemiz için kışkırtmaktır. Musa kırk yıl boyunca Yahudilere rehberlik yapmasına rağmen onlarla birlikte Kenan ülkesine girme bereketini böyle kaybetti (Yasa’nın Tekrarı 32:48-52). Siz de aynı hatayı yapmayın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares