Günün Mesajı

13/12/2017 - İSA’YI ONURLANDIRMAK

Onur ve yücelik sonsuzlara dek bütün çağların Kralı, ölümsüz ve görünmez tek Tanrı’nın olsun! Amin.

1. Timoteos 1:17

Başlangıçta, yani her şeyden önce İsa Tanrı’yla, sevgili Babası ile birlikteydi (Yuhanna 1). Rabbimiz İsa başlangıçta görünen ve görünmeyen her şeyi yaratan Tanrı ile birlikteydi (Koloseliler 1:16). Üçlü Birliği oluşturan üç kişi insanlığı Tanrı’nın benzeyişinde yaratmak için birlikte çalıştı (Yaratılış 1:26). Ama günah ile Rab şaheserinin kendisinden ayrıldığını ve sonsuz yıkıma doğru yaklaştığını gördü. Yine de sevgisi üstün geldi ve insanlığı düşüşten kurtarmanın bir yolunu buldu.

 

Rab’bin Oğlu böyle dünyaya geldi. Görkemini geride bıraktı, Tanrısal tüm ayrıcalıklarını terk etti ve Yahuda’nın Beytlehem kentinde savunmasız bir bebek olarak dünyaya geldi. Tıpkı diğer ölümlüler gibiydi, sadece onda ilk günah ya da Şeytanın doğası yoktu. Mesih gelip bizim kurtuluşumuz için gereken bedeli ödedi çünkü onun bizim için olan sevgisi anlayışımızın ötesindedir. Biz kurtarılmış insanlar Rab’be bizim için yaptığı iş için çok minnettar olmalıyız çünkü İsa Mesih’te olanlar için artık mahkumiyet yoktur (Romalılar 8:1). Kurtuluş dışında Yüce Rab aynı zamanda bizim kutsallığımızdır (1. Korintliler 1:30).

 

Göğe geri döndüğü zamandan beri İsa Babamızın sağında oturup hepimiz için aracılıkta bulunuyor; ve onun tüm istekleri cevaplanır. Günah işlediğimizde İsa bizim için Baba’ya yakarır ve bu sayede affediliriz. Eğer güce ihtiyacımız varsa iyi Çobanımız bunu Rab’den ister ve Rab cevap verir. İhtiyacımız olduğunda yönlendirişi de böyle alırız. Kurtarıcımız her konuda mükemmeldir ve bizi asla terk etmez.

 

Ne zaman iki ya da üç kişi İsa’nın adında bir araya gelirse İsa da onların arasında bulunur (Matta 18:20). Yerde ve gökte tüm yetki ona verilmiştir (Mata 28:18). Mesih’e inanma cesareti gösterenler yeryüzünün ve göklerin bir gün ortadan kalkacağını ama onun sözlerinin asla ortadan kalkmayacağını anlarlar (Matta 24:35; Markos 13:31; Luka 21:33). Hiçbir şey Rab’bin kontrolünün dışına çıkamaz çünkü Rab her şeyi detaylı olarak görür. O yüreklerimizi tanır ve sözlerimiz daha ağzımızdan çıkmadan önce onları bilir (Mezmurlar 139:4).

 

Bir gün son borazan çaldığında İsa bizi almak için gelecek ve onunla birlikte yaşamak üzere göğe alınacağız; orada tüm gözyaşları silinecek. Yumuşak huylu ve alçakgönüllü Kurtarıcımız bizi yaşadığı yere götürecek; orada onun yanında sonsuza dek yaşayacak ve kalacağız!

 

İsa düşünebileceğimizden ya da hayal edebileceğimizden daha fazlasıdır. Onun sözüne iman eden herkes bugün ona gelip ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayabilir. Dünyamızda her şey değişiyor: mevsimler, siyasetçiler, insani düşünceler, her şey. Ama Kurtarıcımız olan Rab asla değişmeyecektir (İbraniler 13:8). Tüm onur, yücelik ve övgü sonsuza dek onadır!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares