Günün Mesajı

14/12/2017 - HESAP GÜNÜ İÇİN HAZIRLANIN

Böylece her birimiz kendi adına Tanrı’ya hesap verecektir.

Romalılar 14:12

Rab sonsuzdur ve biz insanlar bu dünyadayken onu tam olarak tanıyamaz ya da anlayamayız. Ama bir gün, sonsuz yaşamda, kurtarılmış olanlar onun bizi tanıdığı gibi Rab’bi tanıyacaklar (1. Korintliler 13:12). Onun benzeyişinde yaratılmış olduğumuz için (Yaratılış 1:26) doğru ve yanlışı ayırt etme yetimiz vardır; vicdanımız yaptığımız şeyin Yaratıcımızın onayladığı bir şey olup olmadığını bize söyler.

 

Biz kendimizin efendisi değiliz. Yani izleyeceğimiz ahlaki standartlara kendimiz karar veremeyiz. Yapmamız gereken Rab’bin yönlendirişine boyun eğmektir çünkü biz onun yarattıklarıyız; bu yüzden onu hoşnut edeni yapmamız gerekir. Rab yasakladığı şeyleri sadece aksilik olsun diye değil, kendi iyiliğimiz için yasaklar. Çünkü diğer mükemmel niteliklerinin yanında kutsallığı ve bilgeliğiyle Rab’bin bize yapmamamızı söylediği şeyler bizi ondan uzaklaştırır ve düşmanın eline düşüp sıkıntılar çekmemize sebep olur.

 

Hepimiz belirlenen günde Mesih’in yargı kürsüsünün önüne çıkacağız (2. Korintliler 5:10). Orada iyi ya da kötü yaptığımız her şey ışığa tutulacak. Bu yargıda merhamet, acıma ya da af olmayacak. Bu yüzden aklı başında olanlar şimdi Rab’be dönüp hatalarını itiraf ederek affedilirler. Yargının kendisi merhametle yapılacak, ama ondan sonra hiçbir şey yardımımıza gelemeyecek. Rab’bin açıklanmış sözüne göre yaptığımız ve yapmadıklarımız için yargılanacağız.

 

Düşüncelerimiz yargı gününde açığa çıkartılacaktır. Bir ofisin içinde gizlice söylediğimiz ya da üzerinde anlaştığımız her şey o gün yüksek sesle herkese duyurulacak. Gizli anlaşmalar, gizli ilişkiler, her türlü ihanet, tüm yalanlar, gizlice yürütülen tüm şeytani planlar o gün açığa vurulacak. Birçok kişi yalan söyledikten sonra insanların yargısından kaçmak için mazeretler bulabilir ama büyük yargı gününde her şey tamamıyla açığa vurulacak ve herkes işlediği günaha göre mahkum edilecek.

 

Hiçbir şey saklı kalmayacak; hatta yüreklerdeki niyetler bile açığa vurulacak. Yalanların kurbanı olanlar onları aldatanların tüm oyunlarını ve stratejilerini canlı ve parlak renklerle izleyecek. Adil yargıç elbette buna kayıtsız kalmayacak; çünkü ondan sonra acıma ya da merhamet olmayacak.  Günaha teslim olanlar suçlu bulunacaklar ve sonsuzluk boyunca hüküm giyecekler. Bu yüzden davalı olduğunuz kişiyi henüz yoldayken vazgeçirseniz iyi edersiniz!

 

Günahlarını itiraf etmeyenler ve henüz yaşarken onu telafi etmek istemeyenler, ne tür günahlar işledikleri fark etmeksizin suçlu bulunacaklar. Birçok insan iş ortağından, eşinden, çalışanlarından ve başkalarından bir şeyler saklıyor. Tüm bu insanların vay haline çünkü onlar mahkum edilecekler!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares