Günün Mesajı

18/12/2017 - İSA’YA BAKMAK

“O’na bakanların yüzü ışıl ışıl parlar,
Yüzleri utançtan kızarmaz.”

Mezmurlar 34:5

İnsanların sıklıkla yaptığı çok ciddi bir yanlış İsa’ya bakmayı ihmal etmektir. Kabul etsek de etmesek de herkesten etkilenebiliriz. Hatta çoğu zaman kendi davranışları pek iyi olmayan birilerinin başlattığı akımlara kapılırız. Ayrıca içinde doğduğumuz kültürde de şekilleniriz. Neredeyse hiç tanımadığımız insanları rol modellerimiz olarak alıp, aslında rol modelimiz olması gerekeni hor görürüz: her şeye gücü yeten Rabbimiz İsa.

 

Rab’bin Oğlu biz kayıpken gelip bizi kurtardı (Luka 19:10). İsa’nın esas görevi bizi günahtan kurtarmak için bizim yerimize ölmekti. Ayrıca İsa bize sözleri ve yaşayan örneğiyle her türlü durumda nasıl davranmamız gerektiğini öğretmek için geldi. Rol modelimiz olabilecek tek kişi O, ama genelde ona bakmıyoruz. Oysa onun davranışını, kayıplara nasıl yaklaştığını ve sorunlarla nasıl başa çıktığını gözlemlememiz gerekiyor; bu şekilde aydınlanacağız. Bu aydınlanma bizi ayartıların üzerinde zaferli yapacaktır.

 

Aydınlanmak en çok ihtiyacımız olan şeydir. Bu bereketli ve gerçek ışık olmadan karanlıkta el yordamıyla ilerlemeye çalışırız ve sonunda devamlı etrafımızda dolaşan sinsi düşmanın tuzaklarından birine düşeriz (1. Petrus 5:8). Şeytan devamlı kendisine avlar arar ve asla görmemiz gerekmeyen şeyleri bize gösterir. Şeytanın gösterdiği her şey aldatmacadır ve kim olursa olsun hiç kimsenin işine yaramaz. Şeytana hizmet etmek için hayatlarını ona sunan kişiler sonunda çok yüksek bedeller öderler. Şeytan yaptığı her işte kötüdür.

 

İsa’ya baktığımızda ve ondan öğrendiğimizde, Rab’bin en başından olmamızı planladığı kişiler oluruz. Etrafımızdaki tehlikelerden sakınacak duyarlılığımız olur ve yüreklerimiz içinde gerçek ışık olduğu için parlar. Böylece Babamızın bize verdiği fırsatları kaçırmayız.

 

İsa’ya bakanlar Rab’be inanmak için gereken şeylere sahip olurlar ve bu şekilde asla kafaları karışmaz. Düşmanın saldırılarını başarısızlığa uğratmak için sahip olmamız gereken eminlik de budur. Bu ışık yüzünde parlamazsa hiç kimse başarılı olamaz. İsa’ya ne kadar bakarsanız o kadar bilge olursunuz. Kutsal Yazıları inceleyerek İsa’ya bakmış oluruz. Rab’bin Oğlu ile ilgili düşünmeyi bırakanlar kötü ruhlar tarafından aldatılırlar.

 

Yüce Rab ruhsal ilerleyişimiz ve her alandaki başarımız için Oğlunu tanımamızı istemiştir. Kutsal Kitap’ta bizimle ilgili yazılanları dikkatle incelediğimizde yaptığımız işlerde başarılı olur ve öne çıkarız. Bu şekilde sendelemez, iman yolculuğumuzda şeytanın hem şimdiki, hem de sonraki saldırılarından kurtuluruz. Bu yüzden aldanmayın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares