Günün Mesajı

19/12/2017 - ÖNEMLİ ŞEYLER

“İmanın ürünü olan etkinliğinizi, sevgiye dayanan emeğinizi ve Rabbimiz İsa Mesih’e bağladığınız umuttan kaynaklanan dayanıklılığınızı Babamız Tanrı’nın önünde durmadan anıyoruz”

1. Selanikliler 1:3

Yapabileceğimiz en iyi şeylerden biri Rabbimizin bize Sözü aracılığıyla verdiği rehberliği izlemektir. Bu yönlendirişler aslında bizim iyi hissetmemiz ve başarılı olmamız için buyruklardır. Rab’bin söylediklerini dinleyenler sadece Rab’be olan sevgilerini göstermekle kalmazlar, aynı zamanda göksel bereketlerden de yararlanırlar. Düşman Tanrısal buyrukları dinlemediğimizde bize saldırabilir.

 

Rab bize her zaman en iyi yolu gösterir. O bir Babadır, mükemmeldir ve her şeye gücü yeter. Ruhumuzu şeytana kapalı tutmamız ve göksel bereketlere erişmemiz için ne yapmamız gerektiğini o bize söyler. Bu yüzden duyduğumuz buyrukları yerine getirmemek iyi olmaz. Rab’bin buyruklarını yerine getirmek ise onun gücünün bizim yararımıza olacak şekilde harekete geçmesini sağlar. Rab’bin bize gönderdiği her söz güçlüdür.

 

Bize verilen iman İsa Mesih gibi Babanın adında hareket etmemiz için bizi yetkinleştirmeyi amaçlar. Rab’bin söylediği sözlere kulak verdiğimizde bu imanı alırız. Böylece Kutsal Kitap’taki kahramanların yaşadıkları zamanlarda yaptıklarını biz de bugün yapabiliriz. Onlar Rab’be o zaman hizmet ediyorlardı, biz de şimdi hizmet ediyoruz. Yüce Rab’bin geçmişteki hizmetkarlarıyla bugünkü hizmetkarları arasında ayrım yoktur. Her kuşağın Tanrısal buyrukları dinlemesi ve onları yerine getirmesi gerekir.

 

Rab’bin bizim için olan sevgisi bugün de geçmiş kuşaklara gösterdiği sevgiyle aynıdır. İsa da, elçiler de kendisine söylenilenleri yerine getirdiler. Bu yüzden bizim de aynısını yapmamız gerekiyor. Güçsüz hiçbir göksel buyruk alamayacağımız gibi, yetkisiz hiçbir göreve de atanmayız. Tanrısal buyrukları yerine getirmeye karar verdiğimizde, onları yapabilmek için ihtiyacımız olan her şeyi alacağımızdan emin olmalıyız.

 

İsa Mesih’teki umuttan kaynaklanan dayanıklılığımızı unutmamalıyız (1. Selanikliler 1:3). Bizler ayrıcalıklıyız ama bu herkesten iyi olduğumuz anlamına gelmiyor. Aslında müjdeyi işitip iman edenler de ayrıcalıklıdır çünkü onlar yargılanmayacaklardır (Yuhanna 5:24). Mesih’teki umuttan kaynaklanan dayanıklılık bizi savaşmamız gereken savaşlar için güçlendirir. Evrenin en büyük kumandanı ve stratejistinin gönderdiği askerler olduğumuzu unutmayalım (2. Timoteos 2:3). Bu yüzden Rab’bin buyruklarını dinleyin; başarınız eksiksiz olacak. Çünkü bu savaşlar bizim değil, Rab’bin savaşlarıdır.

 

Rab’bin önünde kim olduğunuzu unutmayın. Rab size zayıflıklarınızda yardımcı olur, savaşlarınız için sizi güçlendirir. Size zaferi veren odur!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares