Günün Mesajı

20/12/2017 - KARDEŞLERİMİZLE NASIL İLGİLENMELİYİZ?

Evet, övüncümüz ve sevincimiz sizsiniz.

1. Selanikliler 2:20

Bir çoban koyunlarıyla sorumlu bir şekilde ilgilenmelidir. Rab’bin hizmetinin her alanında çalışan insanlar Rabbimize ruhsal sürüsüne bakmakta yardımcı olmaya çağırılmıştır. En iyiler olmayabiliriz ama bize emanet edilen canlarla ilgili sorumluluk duymalıyız. Davut gibi koyunlarımızdan bazılarını bizden almaya gelen aslanlar ve ayılarla savaşmalıyız (1. Samuel 17:34-37). İsa Mesih mahva giden adamdan başka kendisine verilenlerden hiçbirinin kaybolmadığını söylemiştir (Yuhanna 17:12). Bu buyruğu sorumlulukla yerine getirmeliyiz!

 

Hizmetimizin kibirli bir üstünlük gösterisine dönüşmemesi gerekir. Biz herkesin hizmetkarı olmaya çağrıldık. Bütün gece uyanık kalıp çocuklarını gözleyen sorumlu ebeveynler gibi olmalıyız; evlerinde doğan ya da onlara sonradan katılanların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan ebeveynler gibi olmalıyız. İyi çobanlar da aynı göreve sahipler. Gerekirse koyunları için canlarını vermelidirler (Yuhanna 10:11).

 

Rab’bin sürüsünün yeşil çayırlarda, sakin suların yanında uzandığından emin olmak bizim görevimizdir (Mezmurlar 23:2). Karanlık yerlerde beslenirlerken onlara göz kulak olmalıyız. Mesela ‘fuhuş kurdu’nun gelip sürümüzden birilerini ele geçirmesi, daha da kötüsü o sürüden sorumlu çobanı kapıp götürmesi üzücü olur. Bize verilen görevin üzerinde düşünmeliyiz!

 

Dikkatsiz olanlar büyük zararlar görürler çünkü günah işleyenler Rab’den uzaklaşırlar. İsa düşmanla anlaşma yapan ve onun isteğini yerine getirenlerle beraber yürüyemez. Sadık olmayan kulun mazereti de olmayacaktır çünkü Kutsal Yazılar insanlara hangi tavırla yaklaşmamız gerektiğini bize söylemiştir. Bu yüzden Rab’bin kullarının Sözü okuyarak, onun üzerinde düşünerek ve her gün hayatlarında onu yaşayarak saatler harcamaları gerekir.

 

Koyunlarımızdan birini istismar etmek de çok ciddi bir yanlıştır. Şu benzetme yerinde olacaktır: koyunlar nereye gittiklerini bilmedikleri için orada bir vahşi hayvan tehlikesi olup olmadığını da bilemezler; bu yüzden çobanların her zaman onları gözetlemesi gerekmektedir. Rab’bin işini savsaklayanlar lanetlenecektir (Yeremya 48:10)

 

Bu dünyanın takdirini aramamamız gerektiği için hizmetimizde de takdir beklememeliyiz. Siyasetçiler hatırlanmaktan, sanatçılar alkışlanmaktan, birçok insan da övülmekten hoşlanır. Ama Rab’bin kullarının toplumda kötü olarak görüleceği, Rab’bin egemenliği yüzünden sövülüp zulmedilecekleri uyarısı zaten yapılmıştır (Matta 5:11). Amacımız Rab’bin sürüsünün sağlıklı bir şekilde büyüdüğü, başarılı olduğunu ve kutsallıkta yaşadığını görmek olmalıdır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares