Günün Mesajı

21/12/2017 - GÜVENLİĞE KAVUŞMANIN DOĞRU YOLU

Kötülük kişiyi güvenliğe kavuşturmaz,
Ama doğruların kökü kazılamaz.

Süleyman’ın Özdeyişleri 12:3

Mesih’in bedeninin bir üyesi olmaya karar vermek, kazanmak için yeterli değildir. Rab’bin Kutsal Yazılarda bildirdiği ilkelere aykırı hareket etmeye son vermeniz gerekir. Rab’bin sözüne yaptığınız saygısızlık ruhsal dünyada Mesih’in yetkisi aracılığıyla güvenliğe kavuşma imkanınızı elinizden alır. Sıkıntılarla karşılaşırsınız, ayartılar çoğalır, karanlık hem sizin, hem de ailenizin, mal varlığınızın, ahlakınızın ve hayallerinizin üzerine doğru gelmeye başlar. İsa’nın adında size ait olan ismi kullanma gücünüz olmaz.

 

Günlük eylemlerimiz önemlidir. Şüphe yok ki buyrukları hor gören ve Rab’bin çocukları için belirlenen standarda aykırı şekilde yaşayan Hristiyanlar kötülükle yaşamaktadırlar. Bu yüzden devamlı dua etseler de, oruç tutsalar da, kendilerini ‘adasalar’ da, Rab’bin varisleri olarak güvenliğe kavuşamaz, İsa Mesih ile miras ortağı olamazlar. Bu konuma yerleşen fakat Tanrısal buyrukları hor görüp görmezden gelenler itaatsizlik ettikleri için haklarını kaybederler.

 

İsa’yı Rab ve Kurtarıcı olarak kabul ettikten sonra günah işlememek için dua etmeli ve dikkatli olmalıyız. Düşman bizi her şekilde ayartacak, yalanlarına inanmamız için ağlayıp bize yalvaracaktır. Mesela eşimiz olmayan birisine ihtiyacımız olduğu düşüncesini aklımıza sokmaya çalışacaktır. Ona inanmayın! Söz bizden kutsal olmamızı ister çünkü Rab kutsaldır (1. Petrus 1:16). Kutsallık olmadan ne siz ne de ben Rab’bi göremeyiz (İbraniler 12:14).

 

Eylemlerimiz, sözlerimiz, düşüncelerimiz ve isteklerimiz, en gizlileri de dahil olmak üzere Yüce Rab’be saygı gösterip göstermediğimizi ortaya koyarlar. Ayartılanların derhal dua etmeleri ve şeytanın bu saldırısından kurtulmak için Rab’be yalvarmaları gerekir. Eğer ayartı devam ederse Mesih’in ayaklarının dibinde diz çökün ve kurtuluş dileyin.

 

Eğer doğru kişiler olur, yani Rab’bin sözünü yerine getirir ve ayartılara teslim olmazsanız, kökünüz asla kazınamaz. İman eden herkes Doğru Asma’ya aşılanır ama herkes orada tomurcuklanmaz; sadece doğru kişiler bu ayrıcalığa sahip olurlar. Diğerleri ise aldanırlar ve Yargı gününde tövbe etmek isterler ama artık çok geç olur.

 

Rab tomurcuklanmanız için Mesih’te köklenmenizi istiyor. İmanda meyve vermenizi ve Oğlunda sonsuza kadar yaşamanızı istiyor. Böylece düşman sizi asla alt edemez. Rab’bin önüne gelme çağrınızı aldıktan sonra oradan çıkartılamayacaksınız çünkü doğruluk giysisini giyinmiş olacaksınız. Dikkatli olun!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares