Günün Mesajı

28/12/2017 - DOĞRU KİŞİNİN EVİ

Kötüler yıkılıp yok olur,
Doğru kişinin evi ayakta kalır.

Süleyman’ın Özdeyişleri 12:7

Rab’bin bir çocuğunun yapabileceği en kötü şey Söz’e kulak vermemektir. Kim bunu yaparsa kötü birisi olur. Rab’bin yüreğinize söylediği her söz hayatınız için en iyisidir. Bu tıpkı eksikliğinde öleceğiniz bir ‘vitamin’ aşısı gibidir. Yüce Rab’bin hayatımız için olan isteğine saygı duymak bizim için çok fayda sağlar. Çünkü o Babadır ve en çok neye ihtiyacımız olduğunu bilir. Sözünü hayatımıza gönderir ve her türlü kötü durumun üstesinden geliriz.

 

Kötülerin mahkumiyeti büyük olur. Bir gün yıkılıp yok olurlar. Yaptıkları planlar tutmaz, hepsi hüsrana uğrar. Hiçbiri işe yaramaz (Eyüp 8:13-15). Günler geçer ve istediklerine asla ulaşamazlar. Ekerler ama biçemezler. Dua ederler ama cevap bulamazlar. Ellerini uzatırlar ama yardım bulamazlar. Kötü olmak demek rüzgar ekip fırtına biçmek gibidir (Hoşea 8.7).

 

Mahkumiyetleri asla son bulmaz ve öldüklerinde sonsuz işkenceye mahkum edilirler. Kötü insanları izleyenler sonunda en kötü kararı verdiklerini fark ederler. Rab’bin sözüne saygı göstermeyenleri izleyenler onların günahlarını paylaşırlar. Yüce Rab’bin ağzından çıkan sözleri hor görmekten daha üzücü bir şey yoktur. Kardeşler, asla kötü ruhların kararlarınızı yönlendirmesine izin vermeyin. Ölene dek Rab’be itaat edin.

 

Eğer gerçeği yaşamaya karar verirseniz Yüce Rab’bin buyruklarına uyun ve Tanrısal yükümlülüklerinizi yerine getirin. O zaman güzel bir geleceğiniz olur. Baba da İsa da sizi sever (Yuhanna 14:21). Tüm kararlarınızda yönlendirilirsiniz. Doğruların planları onaylanır ve topluma da, kendilerine de, ailelerine de fayda getirir. Doğru kişilerin evleri Mesih’in yaşadığı yerler olduklarından asla yıkılmazlar; aksine her gün güçlendirilirler.

 

Kutsal Kitap’taki olayların geçtiği zamanlarda Tanrısal isteği yapmaya karar verenler hep başarılı oldular. Sıkıntılı zamanlarında yardım gördüler, duaları yanıtlandı ve başlarına hep iyi şeyler geldi. İshak bir ekip yüz biçerdi (Yaratılış 26:12). Bu yüzde on bin kar demektir. Doğrular ellerini koydukları her yerden bereket alırlar. Yusuf için Mısır’da böyle olmuştu (Yaratılış 39:1-6). Gerçeği yaşayan herkes için bu böyle olur.


Kötüler hep başarısız insanlar olarak hatırlanırlar. Doğrular ölümlerine dek meyve vermeye devam ederler. Sempatiyle hatırlanırlanırlar ve son günlerinde ödülleri İsa Mesih tarafından verilir. Bu bereket alan insanlar grubuna katılmak için şimdi karar verin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares