Günün Mesajı

30/12/2017 - EN İYİ KUL

Köle sahibi olup aşağılanan
Büyüklük taslayıp ekmeğe muhtaç olandan yeğdir.

Süleyman’ın Özdeyişleri 12:9

Rab’bin çocuklarında görmek istediği niteliklerin arasında en önemlisi alçakgönüllülüktür. Baba bizi ne kadar çok kullanırsa kullansın asla bunun kendi erdemlerimizden dolayı olduğu düşünmemeliyiz çünkü bunlar Rab’bin planının parçası olduğu için olurlar. Rab’bin adında yaptığımız bir şeyden dolayı övünme yanlıştır çünkü işi yapan odur ve tüm övgünün ona verilmesi gerekir. Sık sık Rab bizi kullandığında her istediğimizi yapabileceğimizi düşünürüz ama bu doğru değildir. Alçakgönüllük her zaman fayda getirir.

 

Kutsal Ruh hayatımıza geldiğinde güç ile donatılırız (Elçilerin İşleri 1:8). Bu üzerimize güç veren bir yağın dökülmesi gibi olmaz. Bize bir yetki verilir ve bu yetkimizin altında askerler vardır. Onlara ‘git’ dersek gider, ‘gel’ gelirler. Romalı yüzbaşı İsa’ya böyle demiş, İsa onu yalanlamamıştı (Matta 8:5-13). Ama dikkatli olun; sadece Rab’bin sözüne uygun buyruklar verebiliriz.

 

Müjde tarafından bir şeyi yapmak üzere güçlendirildiğinizde cesaretle buyruk verin; yerine getirilecektir. Yeşu Givon vadisi üzerinde güneşin durmasını emretmişti. Ay ise Avalon vadisi üzerinde durmuştu (Yeşu 10:12-15). Rab’bin size verdiklerini aldıktan sonra zaferinizi ilan edin! Böyle yaparak sadece aldıklarınızı ilan etmiş olmaz, aynı zamanda zaferli birisi gibi hareket etmiş olursunuz.

 

Ruhsal yetki Rab tarafından verilir. Olmadığınız biri gibi davranmanızın faydası yoktur. Sesinizin yüksekliği, ağlamanız ya da Rab’be hediyeler sunmanız cevap almanızı sağlamaz. Yüreklerimizi Baba’ya hizmet etmek için hazırlamalıyız. Rab doğru kullarına güç kalkanı verir; böylece onlar Rab’bin isteğini yerine getirebilirler.

 

Eğer dualarınız cevap almıyorsa, gayretleriniz sonuç vermiyorsa, düşman size her yandan saldırıyorsa ve hiçbir şekilde iyileşme göremiyorsanız, muhtemelen ruhsal ‘açlık’ yaşıyorsunuz. İç varlığınızı yoklayarak Rab’bin mahkemesine giderek günahlarınızı itiraf etmeniz gerekip gerekmediğini görebilirsiniz. Bu günahlar eylemler, sözler ya da düşünceler yoluyla işlenmiş olabilir. Rab’be hepsini itiraf edin.

 

Rab’bin bize açıkladıklarını hayatımızda kullanmalıyız. Rab’bin sözünü hor görenler şeytanın üzerinde yetkisiz kalırlar. Çünkü Rab’bi dinlememek şeytanı dinlemek demektir. Düşman Baba’ya olan itaatimizden korkar, çünkü Rab’bi dinleyip onun buyruklarını yerine getirdiğimizde Rab bizi sever (Yuhanna 14:21).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares