Günün Mesajı

31/12/2017 - DOĞRU YOLUN ÖNEMİ

Doğru yol yaşam kaynağıdır,
Bu yol ölümsüzlüğe götürür.

Süleyman’ın Özdeyişleri 12:28

Rab insanı kukla olsun diye yaratmadı; ona özgür irade ve karar verme kapasitesi verdi. Yani Rab kararlarımıza saygı duyar. Yaratıcı iki yol arasından seçim yapmamızı ister: yaşam ve ölüm. Ayrıca karar vermemize de yardım eder. Ama ölümün yolunu kabul etmek sadece bir seçim yapmak değil, aynı zamanda bizi devamlı izleyen ve en iyi yaşam yolunu gösteren Rab ile kendimizi ayırmak demektir. Yüce Rab ölüme giden yolun hem burada hem de sonsuz yaşamda acı demek olduğunu görmemizi sağlar. Bu yüzden kötülük yapanların Büyük Günde mazereti olmayacak.

 

Doğruluk yolu güzel bir yoldur ve bize Rab’bin sözünde açılır. Kutsal Yazıların paylaşımlar sırasında ya da Kutsal Kitap’ı okurken anladıklarınız Rab’bin sizin için açtığı kapılardır. O kapılardan geçerek Rab’be ulaşabilir, şeytanın saldırılarınsan sakınabilirsiniz. Sorunsuz ve başarılı hayatın sırrı iman yolunda yürümektir. Eğer göksel Babanın size verdiğini hor görürseniz çok mutsuz olursunuz.

 

Doğru yol iyiliklerle doludur. Yüce Rab bilgeliğiyle dünyadaki zamanımız sırasında ihtiyacımız olan her şeyi bizim için planlamıştır. Kimse dünyaya tesadüfen ya da başarılı olma kapasitesinden mahrum olarak gelmez. Rab’bin halkının anlayışta büyümeleri gereklidir çünkü fiziksel ya da zihinsel hastalıklar gibi problemlerle doğanlar bile şifa alabilir ve onlar için hazırlanan bereketlere kavuşabilir. Neler yapabileceğimiz İsa tarafından bize gösterildi; o kötürümleri, körleri, sağırları ve Tanrısal mucizeye ihtiyaç duyan herkesi iyileştirmişti.

 

Yüce Rab’bin tasarımında hiçbir şey unutulmamıştır. Rab çocuklarının her konuda zaferlilerden üstün olmasını ister (Romalılar 8:37). Şeytan bize saldırdığında Rab’den sözü aracılığıyla yönlendiriş isteyebiliriz. Yaratıcımız doğruluk yolunda bize sunduğu her şeyi bize gösterecek, şeytanın her türlü saldırısından kaçmamıza yardım edecektir.

 

Doğruluk yolunda şeytanın hiçbir türlü etkinliği bulunmaz. Bu yüzden doğruluk yolundan ayrılmayın. Rab’bin açtığı yoldan ayrılanlar acılar, sıkıntılar ve huzursuzluklarla karşılaşır. Eğer hayatınız zor geçiyorsa ve hayallerinize ulaşamıyorsanız Rab’be gidip onunla ciddi bir şekilde konuşmalısınız. Belki Baba’nın açmadığı bir yolda yürüyorsunuz. Gayretli ve dikkatli olun; böylece sizin için açılan yolda yürüyebilirsiniz!

 

Gördüğümüz her şeyin yanı sıra, Rab’bin buyruklarını yerine getirenlerin başına hiçbir kötülüğün gelmeyeceği de yazılmıştır (Vaiz 8:5). Bunu bilmek güzel değil mi?

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares