Günün Mesajı

01/01/2018 - TEMBEL VE ÇALIŞKAN

Tembel canının çektiğini elde edemez,
Çalışkanın istekleriyse tümüyle yerine gelir.

Süleyman’ın Özdeyişleri 13:4

Rab’bin ailesinde iki türlü insan vardır: Sözü uygulayıp kazananlar ve kaybeden tembeller. Aslında bu böyle olmamalı çünkü Rab tüm çocuklarını eşit olarak seviyor. Ama Rab’bin evine gidip ibadetlere katılmakta tembellik göstermeyin. Çünkü orada Kutsal Ruh bize dua etmeyi ve Kutsal Kitap’ı okumayı öğretiyor. Bu konuda tembellik edenler yokluk, hastalık, günah ve başka türlü problemler yaşıyorlar. Tembellik, Rab’bin çocuklarının birçoğunun hayatında şeytanın zaferidir.

 

Ruhsal tembellik fiziksel tembelliğe benzer. Birçok insanın hayatı tamamen değişebilir. Kısa bir süre içinde çok çalışıp daha iyi bir iş bulabilirler. Tembellik ruhuna kapılanlardan kimileri yeni şeyler öğrenmek için çok yaşlı olduklarını ve bunun imkansız olduğunu düşünüyorlar. Herkes gibi istekleri var ama mücadele vermeye istekli olmadıklarından tembellik günahı işliyorlar.

 

Hem maddi hem de ruhsal yaşam zordur. Güçlü olmayan ve cesaret göstermeyenler hiçbir şey başaramazlar. Kiliseleri boş pastörlerin başına gelen budur; onlar hizmetlerinde hiç mucizeler göremiyorlar. Bazıları Yüce rab’bin işini başarılı bir şekilde yapanları kötü niyetlilik ya da şeytana hizmetle suçluyor. Bu nasıl mümkün olur? Hiçbir şey yapmıyor, toplulukları için hiç çabalamıyor, ama Rab’bin elçileri olduklarını düşünüyorlar. Eğer onlar Rab’bin elçileriyse o zaman insanların hastalıklardan ve günahlardan kurtulmasına, bir sürü insanın kurtuluşa erişmesine yardım edenler nedir? Düşmana mı aitlerdir?

 

Çalışkan insan kazanır çünkü Söz’ü inceler ve ondan öğrenir. Dahası, o Rab’bin isteğini bilmeyi ister ve onu yerine getirir. Geceleri Rab’be dua etmek için uyanması gerektiğinde tembellik etmez. Yüce Rab’bin huzurunda uzun süre kalmaktan şikayetçi olmaz. Ara sıra oruç tutmaktan ya da cevap alana dek Rab’be yakarmaktan yorulmaz. Peygamber Daniel buna örnektir (Daniel 10:2-3). O Yüce Rab’bin huzurunda kalabildiği kadar uzun kalırdı. Tek bir amacı vadı: Rab’bin isteğini bilmek ve onu yapmak. Ruhu böylelikle iyilikler ve başarılarla doldu. Onun için sadece zafer vardı.

 

Çalışkan insan asla ihtiyaç içinde kalmaz çünkü Kutsal Ruh onu yönlendirir. Davut’un askerleri böyleydi. Beytlehem’de susayan Rab’bin adamına su getirmek için Filistlilerin ordugahının arasından geçerek kendi hayatlarını riske atmışlardı (1. Tarihler 11:17-18).

 

Rab’bin sizden sözüne inanmanızı ve isteğini yapmanızı istediğini hissettiğinizde tembellik etmeyin. Bunu yaparak zaferli olacaksınız!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares