Günün Mesajı

02/01/2018 - TERBİYEYE KULAK VERİN

Terbiye edilmeye yanaşmayanı
Yokluk ve utanç bekliyor,
Ama azara kulak veren onurlandırılır.

Süleyman’ın Özdeyişleri 13:18

Bir baba çocuğunu sevdiği için ona terbiye verir. Rab de bizi bu yüzden azarlar (İbraniler 12:6). Sevgisi sayesinde bizi terbiye eder ki şeytanın tuzaklarına düşmeyelim. Eğer yanlış yolda yürürsek bizim için sadece sıkıntı ve sonsuz yıkım olacaktır. Bu yüzden Rab’bin sevgisi üstün gelir ve bizi o yoldan döndürmek için terbiye eder. Rab sözüyle bizi azarlar. Bazen bizi huzurundan çıkarttığını hissederiz; ruhumuz terk edilmiş gibi hisseder. Bu yüzden yapılacak doğru şey ilahi terbiyeyi hor görmemektir.

 

Rab’bin terbiyesinden kaçmayan Rab’den öğrenir. Böylece kötü ruhların kendisine işkence etmesinden sakınır. Düşman bizi mükemmel Rab’den uzaklaştırmak için elinden geleni yapar çünkü Rab yanımızda olduğunda sonsuza dek mutlu olacağımızı bilir. İmanda hala genç olanlar için azarlanmak ve terbiye edilmek hoş olmayabilir. Ama Rab’den bizi terbiye etmemesini istemek yerine bize her zaman öğretmeye devam etmesini istemeliyiz; çünkü kurtuluşa giden yolda büyümemiz gerekmektedir.

 

Yoksulluk ve utanç Rab’bin terbiyesine yanaşmayanları er geç yakalar. Rab’bin sözünün söylediklerine kulak asmayanlar bir süre sonra Rab’bi hiç duyamazlar. Öğrendikleri dersleri unutur, Rab’bin ziyaretlerini yaşamaz olurlar. O zaman hayat acıklı, soğuk ve Yüce Rab’bin varlığından mahrum bir hale gelir. Bunun maddi yaşamda da sonuçları vardır. Eğer şeytan tarafından utandırılmak, Mesih’teki yetkinizi kaybetmek istemiyorsanız gerçek öğretmenin öğrettiklerini dinleyin.

 

Rab’bin terbiyesi hor görülmemelidir. Onun azarı bize bir kerelik değil, hayatımız boyunca gerekecek dersler öğretir. Eğer ondan öğrenir, öğrendiğiniz dersleri de hatırlarsanız, karşınıza yeni ayartılar çıktığında onlara kapılmazsınız. Bir sınavı geçtiğinizde o konuda yetkin olursunuz. Şeytanın saldırılarının üstesinden gelmeyi öğrenince de bir başka saldırının kurbanı olmaz, başkalarının de şeytanın benzer tuzaklarına düşmemesi için onlara yardımcı olmaya başlarsınız.

 

Eğer terbiye edilmeye yanaşmayana yokluk ve utanç geliyorsa, bunun tersi de doğrudur. Rab’bin azarına saygı duyanlar zenginleşirler. Disiplin Rab’den istenmesi ve aranması gereken bir berekettir. Kutsal Ruh okulunun iyi öğrenciler Rab tarafından ödüllendirilir. Bu yüzden her zaman öğrenip fark yaratanlardan olun.

 

Dürüstçe cevap verin: azarlandığınızda nasıl hissediyorsunuz? Eğer öfkeleniyorsanız ve bundan hoşlanmıyorsanız, bunun bir lanet değil bereket olduğunun farkına varın. Rab’den bunu size hatırlatmasını isteyin. O azarı kabul ederek Rab’be tüm yüreğinizle hizmet edin. Rab sizi sevgiyle uyarır ve bunun bilmek iyidir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares