Günün Mesajı

04/01/2018 - SİZ NE TÜR BİR TANIKSINIZ?

“Güvenilir tanık yalan söylemez,
Yalancı tanıksa yalan solur.”

Süleyman’ın Özdeyişleri 14:5

İster inanalım ister inanmayalım Rab’bin tanıklarızı. Rab yaptıklarımız ve söylediklerimiz aracılığıyla bilinir. Üzücü olan şey ise şudur ki Rab’bin ilahi gücü ve sevgisinden konuşmadığımız ve onu göstermediğimizde yalancı tanıklık yapmış oluruz. Etrafımızdaki insanlara karşı sorumluluklarımız var. Onları iyi ya da kötü yönde etkileyebiliriz. Rab’bin açıkladıklarına göre konuşursak Adem’in günahıyla insanlığı kontrol etmye başlayan kötülükten nasıl kurtulunacağını göstermiş oluruz. Herkese kim olduklarına bakmadan iyilik yapmak görevimizdir.

 

Benciller kendileri için yaşar ve başkalarını umursamaz. Tek istedikleri kendi mutluluklarıdır. Ama bu mümkün değildir çünkü büyük servetler biriktirseler de bunun bir yanılgı olduğunu fark eder. Yaşamımızı sürdürmek ve Rab’bin lütfunu getirmek için birbirimize ihtiyacımız vardır. Sadece güvenilir tanıklar her durumda iyi yaşarlar. Sadece Yaratıcılarını dinleyenler mutlu olabilirler.

 

Rab tüm tanıkların güvenilir olmasını istemişti. İnsana, müjdeyi duymamış kayıplara bile kendi iyiliği için Tanrısal işi yapma kapasitesi vermişti. Eğer Rab’bin işi doğru bir şekilde yapılırsa herkese faydalı olur. İnsanların mutluluğunu ve refahını sağlamak herkesin görevidir. Görevlerini yapanlar için şüphe yok ki ödüller olacaktır.

 

Yalancı tanıklar insanlık için umut olmadığını söylerler ve bir çözüm bulmak için çabalamazlar. Ama onların söyledikleri her şey bir yalandır. Düşman onları kandırmıştır; bu yüzden başarıya ulaşmanın en kısa yolunun yanlışlar yapmak olduğuna inanmışlardır. Ama kendi dikkatsizliklerinin tuzağına düştüklerini anlamadıklarından Rab’bi suçlarlar. Böyle insanlar için ne yapmalıyız? Mahvolmaları için mi dua etmeliyiz? Eğer bunu yaparsak onlarla bir oluruz. Çözüm söz aracılığıyla ve müjdeye uygun yaşam tarzımızla tüm günahlar ve sıkıntılar için umut olduğunu göstermektir.

 

Güvenilir ve yalancı tanıkları tavırlarından ayırt edebiliriz. Güvenilir tanıklar pozitif, canlı ve mutludur. Yalancılar ise yalan söyler, asık suratlıdır ve hem üzgündürler. Rab Tanrı’ya sadık olanlar kendilerine verilen görevi yerine getirirler ve ulaşmaları gereken şeye neredeyse hiç çabalamadan ulaşırlar. Doğruyu söylemek Rab’bin gücünün size yardım etmesini sağlar. Ama yalan söyleyenler ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar hiçbir şey başaramazlar.

 

Siz nasıl bir tanıksınız? Eğer düşmana insanlığı yok etme ve insanlara acı çektirme işinde yardım ediyorsanız hala yolunuzu değiştirmek için zaman var. Rab sizinle ilgili fikirlerini değiştirmedi. Mesih’teki yerinizi almanızı, her yerde herkes için iyilik yapmanızı istiyor. Böylece son gün yaptığınız işin boş olmadığını göreceksiniz. Rab size sadakatinizden dolayı sonsuz ödülünüzü verecek.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares