Günün Mesajı

06/01/2018 - RAB’BİN SÖZÜ SİZE YAKINDIR

Ne deniyor?
“Tanrı sözü sana yakındır,
Ağzında ve yüreğindedir.”
İşte duyurduğumuz iman sözü budur.

Romalılar 10:8

Rab sözünün asla bizden ayrılmayacağının sözünü verdi. Söz hayatımıza gelmesinin sebebi olan işi yapmak için gereken güce sahiptir. Rab’bin Oğlu İsa’ya verdiği söz ile bize verdiği söz arasında fark yoktur. Mesih Babasının söylediği her şeye inandı. Bizim hatamız ise Rab’bin bize söylediklerine dikkat etmiyor oluşumuzdur. Rab’bin vaatlerini gerçekleştirmesi için onun sözüne kulak vermemiz gerekiyor.

 

Rab’bin sözü hayatımızdan öylece geçip gitmez, onu görmezden geldiğimizde de ortadan kaybolmaz. Söz bize öyle yakındır ki aramızdan rüzgar bile geçemez. Rab’bin sözü her zaman ne için söylendiyse onu gerçekleştirir. Yapmamız gereken şey duruşumuzu belirlemek ve bereketimizi almaktır. Babanın sözlerine inananlar onun görkemini de göreceklerdir (Yuhanna 11:40).

 

Söz bizimle olduğu için düşman bize dokunamaz ve Mesih’teki duruşumuzu alıp ona karşı koyduğumuzda direnemez. Ama Rab’bin sözüne gereken önemi vermesek bile yanımızdan öylece geçip gitmez; sadece yapacağı işi yapamaz. Bir insan Rab’den bir mesaj aldığında bununla ilgili bir şey yapmaya karar vermezse Tanrısal işten kendini mahrum bırakır. Bu yüzden Rab’bin Sözünü duyduktan sonra imanla yaşamaya asla ara vermemeliyiz. Yüce Rab’bin söylediklerini önemsemeyenler şüphe yok ki mahvolurlar.

 

Bir başka önemli gerçek de şu ki Rab’bin sözü sadece bize yakın değil, aynı zamanda ağzımızdadır. Doğru bir şekilde oraya yerleştirildiğinden onu kolayca kullanabiliriz. Bunu yaparak tüm kötülükleri korkusuzca azarlayabilir, hayatımızdan gitmelerini talep edebiliriz. Yani kısacası Söz bizden harekete geçmemizi bekler.

 

Kutsal Yazılar Söz’ün ayrıca yüreklerimizde de olduğunu söylemiştir. Rab bize bir şey söyledikten sonra adeta evimize gelip yüreğimizdeki tahtına oturur. Bu yüzden kurtuluşumuzun Tanrı’nın isteği olup olmadığını düşünmemeli, Rab’bin hayatımızda hemen mi yoksa daha sonra mı çalışmaya başlamak istediğini merak ederek vakit kaybetmemeliyiz. Rab iyidir ve onda kötülüğün tek bir izi bile bulunmaz. Sözünün etkisiz kalmasına izin vermez çünkü söz yapması gereken mucizeyi yapacaktır.

 

Kutsal Kitap’ın paylaşımını dinlerken tüm dikkatinizi verin çünkü duyduğunuz İman Sözü hayatınızı değiştirecektir. Söz’ü duyduğunuzda ona inanın ve güvenin.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares