Günün Mesajı

07/01/2018 - DEĞİŞİN


Bu çağın gidişine uymayın; bunun yerine, Tanrı’nın iyi, beğenilir ve yetkin isteğinin ne olduğunu ayırt edebilmek için düşüncenizin yenilenmesiyle değişin.

Romalılar 12:2

Uzun zamandır beklediğiniz değişim sadece size bağlıdır. Bu yüzden yapmamız gereken ilk şey bu dünyaya uymamaktır. İşlerin umutsuz olduğunu, kötülüklere ve zayıflıklara tutsak olduğumuzu düşünmemeliyiz. Bu doğru değildir. Şeytanın ya da benliğin arzularının kölesi olmayı kabul etmeyin. Her zaman Rab’bin adaletinin hizmetkarı olun ve değişin.

 

Adem’in düşüşünün sizin hayatınızda yol açtığı zararlar başka insanların hayatındakilerden farklı olabilir, ama umutsuz vaka olduğunuzu düşünmeyin. Değişin! Bizler değişimin hizmetkarlarıyız çünkü Rab bize hayatımızı değiştirme kapasitesi vermiştir. Bu yüzden normal biri olun ve Rab’bin isteğini yapın.

 

Rab’bin işi anlayışımızın yenilenmesiyle gerçekleşir. Bu da Rab’bin Sözüne kulak verdiğimizde mümkündür. Çünkü Söz hayatımızda gereken değişiklikleri yapma gücüne sahiptir. Rab’bin söylediklerini anlamamız çok önemlidir. Tüm kötü düşüncelerimizi, kötü tavırlarımızı ve bizi tutsak eden tüm şeytani etkiyi terk etmeliyiz. Rab’bin buyruklarına uymamak çifte hata yapmak demektir. Sözü hor görenler Yargı gününde tövbe etmek isteyecekler ama çok geç olacak.

 

Rab’bin isteği her açıdan güzeldir. Bazı mistiklerin ve dindarların yaptıkları zor ve acı verici şeyleri yapmanız gerekmiyor. Bunlar Rab’bin planının tamamen dışındadır. Bu insanlar fanatikliğe kapılıp dini uygulamalarla saplantılı hale geliyorlar. Ama bunların Rab’bin sözünde temeli yoktur çünkü Rab korkusu olmayan insanlar tarafından uydurulmuşlardır.

 

Yüce Rab bizden iyi, hoş ve mükemmel isteğini gerçekleştirmemizi ister. Eğer bizim mutlu olmamız için yarattığı güzel şeyleri almazsak hayatta asla başarılı olamayacağımızı bilir. Bu yüzden Yüce Rab’bin isteğini biraz bilen hayatta biraz olsun rahatlar, ama onu tamamen bilip yapanlar tamamen başarılı olurlar.

 

Baba’nın bizim için istedikleri iyidir ve o bizden onda mutlu olmamızı ister. Sevgi kaynağı olan Rab’be kulak vermemek nefretin ve acının kaynağını kucaklamak demektir. Kardeşler, Yaratıcımız bize zeka vermiştir ve zaferlilerden üstün olabilmemiz için gereken her şeyi bahşetmiştir (Romalılar 8:37). Bu yüzden onun iyi isteği ona inanan herkesi başarı yolunda yönlendirir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares