Günün Mesajı

08/01/2018 - ŞÜPHELERİNİZLE İLGİLİ DİKKATLİ OLUN

Ama bir yiyecekten kuşkulanan kişi onu yerse yargılanır; çünkü imanla yemiyor. İmana dayanmayan her şey günahtır.

Romalılar 14:23

Öğrencileri İsa Mesih’in lanetlediği ağacın köklerinden yapraklarına kadar kuruduğuna dikkat çekmişti (Matta 21:20-21). İsa bu fırsatı değerlendirip Rab’bin işinde atmamız gereken adımlarla ilgili bazı gerçekleri öğretti: Rab’be güvenin ve şüphe etmeyin.

 

İsa bize Rab’be güvenmemizi buyurdu (Markos 11:22). Bu her işimiz için Rab’bin öğüdüdür. İmanı olmadığını düşünenlerin Söz’ün paylaşımlarını dinlemeleri gerekir çünkü iman Rab’bin Sözünü duyarak gelir (Romalılar 10:17). İman nedir? Kutsal Kitap imanın ‘umut edilenlere güvenmek, görülmeyenlerin varlığından emin olmak’ olduğunu söylemiştir (İbraniler 11:1). İmanınızı kiliseye ya da bir vaize bağlamak yanlıştır. İman sadece Rab’be dayanmalıdır.

 

 Şüphe imanın tersidir ve yüreğinde şüphe duyanları mahvolmaya götürür. İçinizde şüphe beslemediğinizden emin olun çünkü şüpheyle yaptığınız her şey sizi zarara götürür. Mesela Rab’bin istediği kişi olduğundan emin olmadan biriyle evlenirseniz, emin olmadan bir iş kurar ya da işe girerseniz sonucu kötü olur. Şüphe duyduğunuz şeyleri yapmayın çünkü o işler sizi sadece yenilgiye götürür.

 

Bizi bu gerçek hakkında uyarırken Rab gerçek başarının yolunu da gösterdi: imanla hareket etmek. Şüphelerimize son vermek için ne yapmamız gerektiğini sorabilirsiniz. Kral Davut Rab’be karşı günah işlememek için Rab’bin Sözünü yüreğinde sakladığını söylemişti (Mezmurlar 119:11). Kim böyle yaparsa bir süre sonra yüreğinde şüphe kalmadığını görür!

 

Eğer imanınızın olmasını istiyorsanız vaazları dinlerken ve ve Kutsal Yazıları okurken duyduğunuz Rab’bin sözüne kulak verin. O zaman Rab’bi duyacaksınız ve iman içinizde büyümeye başlayacak. Söz’e göre iman bu demektir. Hiç şüpheniz olmadan bereketinizin gerçekleşeceğini hayatınızda ilan edin.

 

Her türlü durumda sorunlarınızı dua ile Rab’be götürün ve onun yönlendirişini bekleyin. Eğer kırmızı ışık yanarsa bekleyin. Yeşil ışık yanarsa amacınıza doğru yürüyün. Rab eğer ona izin verirsek bizi her alanda yönlendirir. Dua ederken kendi kendinize karar vermeyin, Rab’bin sizi yönlendirmesine izin verin. Bu şekilde %100 başarılı olursunuz.

 

Kutsal Yazılar bize imanla yapılmayan her şeyin günah olduğunu söyler. Bu uyarıya kulak verin ve düşmanın tuzaklarına düşmeyin. Eğer emin değilseniz bir şeyi yapmayın. İman olmadan yapacağımız en iyi şey beklemektir. Rab’bin isteğini size açıklamasına izin verin. Onun sevgisini ve bilge yönlendirişini aldıktan sonra harekete geçin. Böylece asla mahkumların arasında olmazsınız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares