Günün Mesajı

09/01/2018 - GÜNAH VE CESUR OLMAK

Kendisine, yatak üzerinde felçli bir adam getirdiler. İsa onların imanını görünce felçliye, “Cesur ol, oğlum, günahların bağışlandı” dedi.

Matta 9:2

Bir insanın yapabileceği en kötü şeylerden biri günaha düşmektir. Bu olduğu zaman Rab ile olan ilişkisi kesilir ve şeytan hayatında hüküm sürmeye başlar. Sonunda günler kasvetli olmaya başlar, ruhu zayıflar ve bir tür ‘ruhsal hastalığı’ varmış gibi hareket etmeye başlar. Kardeşler, şeytan Rab’bin çocuklarını tuzaklarına düşürmek için her şeyi dener. Mesela Rab’bin bir kulunun Baba’nın evinden uzaklaşması için en çirkin adamın karşısına en güzel kadını, en çirkin kadının karşısına en güzel adamı çıkartabilir. Bunu aynı cinsler arasında bile yapabilir!

 

Düşman insanların sahtekarca, ikiyüzlü ve aldatıcı şekilde davranması için fırsatlar oluşturur. Böyle yaparak onları Rab’bin varlığından uzaklaştırmaya çalışır. Bu yalanlara kapılan birçok akılsız vardır. Ama sonra utanç, üzüntü ve başka bir sürü korkunç hisle karşılaşır, acı dolu hayatlar yaşarlar.

 

Okuduğumuz ayet bize birçok günahı olan bir felçliden bahsediyor. Günah işleyenler ruhsal yaşamda felçli sayılırlar çünkü günahlar Rab’bin hayatınızda etkin olmasına engel olur. Önce şeytandan bir tür başarıya ulaşmak için ‘yardım’ görenler, sonra ölüm ruhunun etkisi altına girerler ve günah işlerler. Rab’bin bunları umursamayacağını ve hala bereket alacaklarını sanırlar. Ama bu büyük bir yanlıştır!

 

Bu adam yatakta hareketsiz yatıyor, Rab’bin öğretilerini duyan dört arkadaşı tarafından taşınıyordu. Bu arkadaşları hasta adamı Rab’be götürecek imana sahiplerdi. Bu acı çeken herkes için yapılmalıdır çünkü iyi sözü duyup inananların günahları bağışlanır. Tekrar ayağa kalkabilir, Mesih’teki yerlerini alabilirler. İsa bu adamların imanını gördüğünde onu onurlandırdı. Felçli adam günahlarından kurtuldu ve Rab ona cesur olmasını söyledi.

 

Cesaretini kaybedenlerin direnecek iradeleri pek olmaz. Ama günahlar bağışlandığı zaman, artık Rab’bin bir insanın hayatındaki Tanrısal işlerini yapmasının önünde hiçbir engel kalmaz. Bu yüzden o kişi cesur olup kendisini bir kazanan olarak görebilir. Kim Rab tarafından bağışlanırsa onun geçmiş kayıtları silinir. Sanki hiç günah işlememiş gibi olur ve Rab’bin adında diğer tüm sadık inanlı kulların yapabileceği şeyleri yapmakta özgür olur.

 

Kardeşler, eğer sizi Yüce Rab’den ayıran bir şey varsa bunu neden itiraf edip Rab’den bağışlanma istemiyorsunuz? Sadece dürüst olun; bağışlanmak ve mahkum olmamak için yüreğinizi açın. Baba ile yakınlaştığınız anların tadını çıkarın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares