Günün Mesajı

10/01/2018 - MİNNETTAR OLMAK İÇİN İYİ BİR SEBEP

Tanrı’nın Mesih İsa’da size bağışladığı lütuftan ötürü sizin için her zaman Tanrım’a şükrediyorum.

1. Korintliler 1:4

Korint’teki kardeşler harika bir lütuf görmüşlerdi. Pavlus Baba’nın huzuruna girip gördükleri lütuftan dolayı şükrediyordu. Elçiyi böyle yapmaya ne itti? Bu iyi bir sorudur. Bu konu üzerinde biraz durduktan sonra cevabı bulacak, bizim de Rab’den bereket alan kardeşlerimiz adına Rab’be şükretmemiz gerektiğini anlayacağız.

 

Kıskançlığın Tanrısal işe büyük zararlar verdiği günler yaşıyoruz. Müjdeci grupların mezhepçilik ve ayrımcılıkları bunu gösteriyor. Sanki bunlar şeytanı yeterince hoşnut etmiyormuş gibi, aynı zamanda böyle bazı gruplar daha aktif ve verimli hizmetler yürütenlere de engel oluyorlar. Bazen Rab’bin hizmetkarlarına gerçekten zulüm ediyorlar. Yaptıkları işleri sabote ediyorlar ve büyümelerine engel olmaya çalışıyorlar. Rab’bin planlarını bozmak için kullanılanlar doğru bir düşüncede değillerdir.

 

Rab’bin işinde hiç rekabet olmasaydı ve herkes sadece kutsal buyruklara uymaya gayret etseydi ne kadar güzel olurdu! Pavlus her zaman kardeşlerinin yüce Rab’bin işinde kazandıkları zaferler için şükreden biriydi. Keşke herkes aynı şeyi yapsa! Rab sadece doğru olanı yapar ve eğer biz de doğru olanı yapmak istiyorsak onun işleri için mutluluk duymalıyız. Önemli olan müjdenin duyurulmasıdır kardeşler, hangi mezhebin bunun için kullanıldığı değil.

 

Yüce Rab’bin kullarını gerekli bulduğu işleri yapmaya göndermek için geçerli sebepleri vardır; bizim bunları yargılamamamız gerekir. Rab Tanrımız bize hangi insanların kendisi tarafından gönderildiğini, hangilerinin ise müjdenin ülkemizde gelişmesinden faydalanmaya çalışan fırsatçılar olduklarını bize gösterecektir. Kesin olan şudur ki: ‘İnsan ektiğini biçer’ (Galatyalılar 6:7). Bu yüzden Tanrısal işi kendi kişisel ve gizli çıkarları için kullananlar sonsuz lanete mahkum edilecekler.

 

Kilise tarihi böyle şeylerin daha önce de olduğunu gösteriyor; ama Kutsal Söz’e saygı göstermeyi ihmal edenlerin sonları çok üzücü olmuştur! Rab bizi bu çağın sonunda hasatı toplanacak buğday başaklarının arasında büyüyen deliceler konusunda uyarmıştır. (Matta 13:40). Ama bu kötü yabani bitkilerin vay haline çünkü onlar sonsuza kadar yanacak olan ateşe atılacaklar (Vahiy 21:8)!

 

Bazıları Korint kilisesinin kayıp olduğunu söylüyor. Evet, kötü yollara sapmış olan kişiler vardı, ama lütuf öyle harika bir şekilde geldi ki elçi Rab’be bu cömertliği için böyle teşekkür etti!

 

İsa’nın sevgisiyle

Doktor Soares