Günün Mesajı

11/01/2018 - GELİŞMELİYİZ

Size süt verdim, katı yiyecek değil. Çünkü katı yiyeceği henüz yiyemiyordunuz. Şimdi bile yiyemezsiniz.

1. Korintliler 3:2

İmanda olgunlaşmak hayatın her alanında başarılı olmak isteyenlerin hedefi olmalıdır. Ama sadece ‘süt’ ile, yani Rab’bin Sözünden yüzeysel olarak beslenenler ruhsal olarak büyümezler. Olgunlaşmamış imanı olanlar arkadaşlarına bağırırlar, kendileriyle birlikte sevinip üzülmedikleri için şikayet ederler. Ama Rab bizden yetişkinler gibi davranmamızı ister.

 

Gerçek yiyecekle beslenmeden büyüyemeyiz. Süt bebeklerin ilk ayları içindir; sonra katı yiyecekle beslenmeleri gerekir. Mükemmelliğe doğru yürümeyenler asla iman kahramanlarının yaptıklarını yapamazlar. Babamız bizi Musa’yı, İlyas’ı ve diğerlerini kullandığı gibi kullanmak istiyor. Karanlığın egemenliği Rab’bin işinden hoşlanmaz, onu yok etmeyi amaçlar. Eğer Kutsal Kitap kahramanları gibi Rab’bin araçları olmazsak Rab’bin egemenliğine büyük zarar veririz.

 

İmanda ‘bebek’ olanlar en güzel yiyecekleri yiyemezler. Bu yüzden peygamberlerin, elçilerin ve İsa Mesih’in Rabbini aramalıyız. Milyonlarca insan eğer ruhsal tavırlarımızı değiştirmezsek kayıp olabilir. Eğer benliğin zevklerinin bizi sürüklemesine izin verirsek, eğer fiziksel ya da zihinsel zina yaparsak, dünyasal şeyleri ruhsal şeylere tercih edersek, sonsuz yargı bizi mahkum eder.

 

Sadece ‘süt’ ile beslenenler asla imanda büyüyemezler. Zaman geçer ama hala neden Rab’bin kendilerini duymadığını anlayamazlar. Tanrısal plana da zarar vermeleri mümkündür çünkü çocuklar gibi her konuda birinci olmayı isteyebilirler. Yalanlar söyleyebilir, kayıpları kandırabilir, amaçlarına ulaşmak için onları çok yanlış ve kötü yollarla kullanabilirler. Onlar için tek önemli olan işi kendilerinin yapmasıdır. Bu yüzden amaçların araçları meşrulaştırdığına inanırlar.

 

Düşmanın sizi kandırmasına izin vermeyin. İmanda mükemmelleşmeyi isteyin. Rab’be yaklaştıkça onu daha çok memnun edersiniz. Böylece benliğin aldatmacalarından da kurtulursunuz. Kıskançlık, aç gözlülük ve diğer karakter kusurları Rab’bi tanıyıp gerçekten ona hizmet edenlerin yüreklerinde barınamaz.

 

Ne tür bir yiyecek yaşayacağınıza siz karar vermelisiniz. Eğer ‘süt’ ile beslenmekte ısrarcı olursanız asla olgunlaşmış, tamamlanmış, her açıdan zaferli ve faydalı bir kul olamazsınız.

 

Talantınızı gizlemeyin, size verileni en iyi şekilde çoğaltmak için gelişin ve Rab’bin size verdiklerini böylelikle katlayın. Böylece Büyük Günde övülecek ve ödüllendirileceksiniz. Rab’bin egemenliğinin dünyanın kuruluşundan beri hazırladığı hazinelere ortak olacaksınız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares