Günün Mesajı

12/01/2018 - DUA EDİN

Ey Tanrı, kulak ver sesime yakındığım zaman,
Hayatımı düşman korkusundan koru.

Mezmurlar 64:1

Rab’bin vaatlerini bilmek ve onları isteyecek imana sahip olmak iyidir. Ayartıldığımızda ihtiyaç duyacağımız tek şey budur. Rab’bin tüm kullarının sizin geçtikleriniz gibi denenmelerden geçmesi gerekiyor. Düşmanın bütün nesillerde çalışıp herkesi ayartmaya çalıştığından emin olabilirsiniz. Ama kimse ayartılarla karşılaşınca zayıf olduğunu düşünmemelidir; çünkü ayartılar size değersiz olduğunuzu söyleyebilir. Değersiz olduğunuza inanmayın, Rab’bin sizin için olan vaatlerini hatırlayın ve onların peşinden gidin.

 

Şeytan size yanlış şeyler yaptırmaya çalışır, ama acımasız planının bir parçası olarak aynı zamanda sizi bundan dolayı suçlar, içinizdeki sapkınlıktan dolayı bunları yaptığınızı söyler. Ama İsa Mesih bile her konuda ayartılmıştır (İbraniler 4:15). Bu yüzden düşmanın bu tür saldırılarına teslim olmayın, eğer ayartılırsanız da kendinizi kötü, aşağılık, düzelmeyecek biri olarak görmeyin. Şeytanın size verdiği bu değersizlik telkinleri yüzünden özgüveninizin düşük olduğunu sanmayın.

 

İyi haber şu ki İsa, eğer ona yakarırsak Babamızın bizi tüm ayartılardan kurtaracağını söyledi (Matta 26:41, Luka 22:40, İbraniler 2:18). Ayartıcının size sunduğu hiçbir şeyi kabul etmeyin ve uygulamayın. Söz ‘ayartılarla birlikte onlardan kaçış yolları da gelir’ der (1. Korintliler 10:13). Rab sadıktır ve gücünüzün ötesindeki ayartılarla karşılaşmanıza izin vermez. Bu yüzden ayartıya karşı direnin; ondan daha da güçlenmiş olarak çıkacaksınız!

 

Her durumda Rab’be yakarın. Yukarıdaki ayet bize bunu söylüyor. Yüce Rab ona dönüp yardımını isteyen herkesi dinler. Rab sizin de iman hakkınızı kullanmanızı ve şeytanın saldırıları karşısında ona kurtuluş için yakarmanızı bekliyor. Üzüntülerin sizi içten içe tüketmesine izin vermeyin. Zayıflıklarınız yüzünden öfkenin sizi yenmesine izin vermeyin. Rab’den yardım isteyin! Rab sizi düşmandan gelen her şey için ‘bu kadar yeter’ demeye çağırıyor. O zaman onları önünüzden çekip alabilir.

 

Düşmanın tehditlerine tutsak olmayın. Tek yapmanız gereken Rab’be olanları anlatmaktır. Hiçbir şeyi saklamayın. Bu kötü tekliflerden kabul ettiklerinizi itiraf edin ama onların etkisi altında devam etmeyi reddedin. Günahlarınızı kabul edip Rab’be itiraf ettiğinizde Rab gelip sizi bağışlar çünkü o her türlü ayartıyla nasıl başa çıkacağını bilir. Rab şeytanın sizi kirli ellerine geçirmek için önünüzde kurduğu her tuzağı etkisiz hale getirebilir.

 

Asla itiraf ettiğiniz yanlışlarınız için kaygılanmayın. Onların hepsi kurtulmanız için gereken bedeli ödeyen Mesih tarafından yok edildi. Rab’bin sizi ziyaret ettiği anlar özeldir; çünkü Rab sizi tamamen değiştirebilir. Bu bereketten faydalanın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares