Günün Mesajı

13/01/2018 - DAHA FAZLA BEKLEMEYİN

“RAB egemenlik sürüyor, görkeme bürünmüş,
Kudret giyinip kuşanmış.
Dünya sağlam kurulmuş, sarsılmaz.”

Mezmurlar 93:1

Bu ayetin sadece ilk kısmı bile sonsuz Tanrı’ya güvenmemiz için yeterlidir. Mezmur yazarı Rab’bin hüküm sürdüğünü belirtirken bize saldıran kötülüklerin sona ereceğini anlamak için gereken tüm bilgiyi sunuyor. Bu ister bir hastalık, ister maddi bir kriz, ister sorunlu bir evlilik, ister başka bir ayartı olsun fark etmez. Çünkü egemenlik süren tüm gücü elinde bulundurur. İsa Mesih’in Matta müjdesinde söylediği son sözlerden biri de bunu doğrular (Matta 28:18).

 

Rab’bin kudret giyinmiş olması demek onda hiçbir kusurun bulunamayacağı demektir. Rab’de ne kötülük, ne sevgi eksikliği bulunmaz. Yüce Rab tamdır; tüm bildiğimiz ve bilmediğimiz alanlarda Rab hüküm sürer. Rab hem ruhsal dünyada hem bu dünyada hüküm sürer. Onun egemenliği her yerde tanınır. Ayartılara kapılmış, günahlara köle olmuş olanları kendi kutsal hizmetkarları yapmaktan zevk duyar. Tutsakları özgür bırakmaktan, hastaları iyileştirmekten ve herkese esenlik vermekten mutlu olur.

 

Rab’bin yapamayacağı hiçbir şey yoktur. O tüm armağanların, sırların, yeteneklerin sahibidir. Babamız bir şey yapmak istediğinde ona engel olabilecek hiçbir şey yoktur (Yeşaya 43:13). O, Mesih’teki kurtuluşumuza eriştiğimizde bizi çocukları yaptı; yani günahlarımız bağışlandı ve artık İsa ile birlikte Yüce Rab’bin mirasçılarıyız (Romalılar 8:17). Biricik Oğlunda etkin olan aynı lütfa erişimimiz var; bu yüzden hiçbir şey bizi Rab’bin sevgisinden ayıramaz.

 

Rab’bin iyi isteğini hayatlarımızda gerçekleştirmek için yaptıkları harika işlerdir. Bu yüzden Mezmur yazarı bunu  ‘kudret giyinip kuşanmış’ ifadesiyle vurgulamıştır. Bu güç ihtiyacımız olandan fazlasını yapabilir; Yüce Rab’bin yardımıyla karanlık güçlere karşı verdiğimiz savaşlarımızdan hiçbirinde yenilmemizin imkanı yoktur. Bu yüzden yarının ne getireceğinden veya diğer şeytani saldırılardan korkmamıza gerek yoktur. Karşınıza çıkan hiçbir engel için kaygılanmayın, sonunda zaferli olacaksınız.

 

Rab koyduğu yasalar sayesinde fiziksel dünyanın asla değişmeyeceğini garanti ederek, insanların geliştirdikleri atom bombaları ya da geliştirecekleri başka silahlarla dünyayı yok edemeyeceklerini de ifade etmiştir. Bu yüzden televizyonda gördüğümüz, çılgın bir diktatörün atom bombalarıyla insanlığı yok edebileceği haberleri bizi korkutmamalıdır. İsa Mesih gökyüzünün ve yeryüzünün bir gün ortadan kalkacağını, ama onun sözlerinin asla ortadan kalkmayacağını söylemiştir (Markos 13:30-31). Rab’be inananlar asla hayal kırıklığı yaşamazlar.

 

İsa’nın sevgisiyle

 

Doktor Soares