Günün Mesajı

14/01/2018 - ZAFERLİNİN SAFINDA OLMAK

RAB tahtını göklere kurmuştur,
O’nun egemenliği her yeri kapsar.

Mezmurlar 103:19

İki güç arasında bir mücadele olduğunda insanlar ‘hangi taraftasın?’ diye sorarlar. İyilik ve kötülük arasında, ışık ile karanlık arasında, Rab ile şeytan arasında da böyle bir çatışma vardır. Bu noktada göründüğü kadar kolay olmayan bir karar vermek durumundayızdır. Ama bu bir futbol takımını desteklemek ya da ülkenizin başkan adaylarından birine destek vermek gibi değildir. Bir insanın verebileceği en ciddi ve bilinçli verilmesi gereken karar budur. Bunu ciddiyetle yapanlar Kutsal Kitap’ta ‘yeniden doğum’ denen ruhsal süreçten geçerler.

 

Yeniden doğmuş olanların ise artık düşmanın yalanlarına inanmayı bırakmaları gerekir. Çünkü onlar artık sadece Rab’bin safında bulunan birisi değil, aynı zamanda Rab’bin göklerde kurduğu egemenliğinin de bir parçasıdırlar. Rab’bin tahtı ve egemenliği kurulmuştur; Rab’bin sözü her türlü durumu değiştirme gücüne sahiptir. Her yerde etkin olabilir ve her savaşı kazanır. Rabbimizin egemenliğinden kaçabilecek hiçbir şey yoktur.

 

Yüce Rab’bin bir tahtı vardır ve onun egemenliği hiç sarsılmaz. Rab’bin buyruklarını yerine getiren yetkili kulları vardır. Onlar Rab’bin sesini dinlerler. Rab’bin sözünün paylaşımlarını dinleyerek ya da Kutsal Kitap’ı okuyarak bizim için Rab’bin mesajını anlarız ve böylece zaferli oluruz. Rab’bin gücü Babamızın sözüne kulak verdikçe harekete geçer. Çünkü Rab’bin egemenliği zaten kurulmuştur. Bu yüzden verdiği buyruklar yerine getirilecektir. Rab’bin vaatleri böylelikle hayatımızda meyve verirler.

 

Rab’bin egemenliğinin sınırı yoktur çünkü Rab her yerde, her şeyin ve herkesin üzerinde etkin olur. Babamızın bilmediği, şeytanın tek bir düşüncesi bile yoktur. Bu yüzden hiçbir şeytani plan Rab’bin bilgisi dışında başarıya ulaşamaz. Eğer Rab ile paydaşlığımız olursa ve onun sözünü dinlersek Rab hayatlarımıza karşı kurulan kötü planları bize açıklar. Mesela Petrus’a şeytanın onu buğday gibi ezip öğütmek istediğini söylemişti (Luka 22:31). Ama sonunda Petrus gibi yaparsak bu üzücü olur; çünkü o İsa’nın uyarılarını dikkate almamış, Rabbimizi reddetme ayartısına düşmüştü (Luka 22:54-62).

 

Şeytan çarmıhtan önce dünyada daha özgür hareket edebiliyor, o çağın prensi olarak kendisine her yerde avlar bulabiliyordu. Ama Rabbimizin ölümü ile bu güç ondan alındı (İbraniler 2:14). Bu gerçektir. Akıllı olanlar Kutsal Kitap’ın öğrettiği her şeye tamamen inanmalıdır.

 

Eğer Rab’bin çocuğuysanız şeytanın işlerinden etkilenmeme kapasiteniz var demektir. Çünkü ait olduğunuz egemenlik tüm bu kötü şeylerden üstündür.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares