Günün Mesajı

15/01/2018 - KURTULANLARIN SÖYLEDİKLERİ

“RAB’be şükredin, çünkü O iyidir, Sevgisi sonsuzdur. Böyle desin RAB’bin kurtardıkları, düşman pençesinden özgür kıldıkları, doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden, bütün ülkelerden topladıkları...”

Mezmurlar 107: 1- 3

İsa şeytanın yalanların babası olduğunu söylemiştir (Yuhanna 8:44). Ama Rab sadece doğruyu söyler. Rab’bin hiçbir işinde kötülük ya da kirlilik olmaz çünkü o baştan başa doğrudur. Onun kurtardıkları Rab’bi övmelidir çünkü Rab iyidir ve merhameti sonsuzdur (Ezra 3:11). İnsan yaşayışı değişse ve ilerleyen bilim sayesinde insanın imkanları artsa da yüreği hala aynıdır. Şeytan ve Rabbimiz de değişmemiştir. İyi haber şu ki Rab’bin merhameti sonsuzdur. O hiç değişmez ve kuşaklar boyunca herkes için sadece iyi olanı ister.

 

Rab’bin iyi olduğu gerçeği bize çok şey öğretir. Rab’bin iyiliğini iyileştirdiği hastalıklarda, insan ırkına saldıran, en bilgili doktorların bile kontrol altına alamadığı salgınlar için şifa vermesinde görebiliriz. Rab’bin işine karşı koyabilecek hiçbir şey yoktur.

 

Yüce Rab affetmekte de, yalanlarında ısrarcı tüm ayartıları ortadan kaldırmakta da iyidir. Eğer aklınız yanlış düşüncelerle karışıyorsa ya da yasak arzular duyuyorsanız bunların Rab’den geldiğini düşünmeyin. Çünkü karanlığa ait kötü ruhların saldırısına uğruyorsunuz ve onların ana amacı başınızdaki yaşam tacınız sizden almaktır. Rab sizin gibi insanları kurtarmakta uzmandır ama gerçekten kurtulmayı istemelisiniz. Rab günahı seven bir Hristiyanın hayatında çalışamaz. İsa, Yüce Rab’den bizi ayartıdan kurtarmasını nasıl isteyeceğimizi “Göklerdeki Babamız” duasında göstermiştir (Luka 11:4). Rab’be yakarırsanız size cevap verecektir.

 

Rab ona dönüp korumasını isteyenleri güvende tutmakta iyidir. Sokakların serseri kurşunlarla dolu olduğu bu kötü dünyada birçok insan kendini şeytanın isteklerine teslim ediyor. Ama Rab’be dönüp ondan müdahale etmesini isteyenler düşmanın tüm saldırılarından kurtarılırlar. Babamız harekete geçtiğinde şeytan bağlanır ve onun tüm kötü işleri geçersiz kılınır.

 

Eğer günahla oyun oynadıysanız, ona düşmemiş olsanız bile ayartıya kapılmışsınızdır. Hemen ‘bu kadar yeter’ deyin. Rab’bin merhameti sonsuzdur ama kararınızı sonraya ertelemeyin! Aydınlananlar ve yüreklerinde günahın olduğunu fark edenler eğer hala bu günahların peşinde sürüklenirlerse bilinçli olarak Baba’yı terk edip kendilerini şeytana vermiş olurlar.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares