Günün Mesajı

16/01/2018 - RAB’BE AİT OLANLARDAKİ GÜÇ

“Deniz olanı görüp geri çekildi,
Şeria Irmağı tersine aktı.”

Mezmurlar 114:3

Yukarıdaki ayetin öncesindeki ve sonrasındaki ayetleri de okuyun. Bu ayetler İsrail soyunun Mısır’dan kaçışını anlatıyor; bu sıra dışı bir hikayedir. Aynı zamanda bizim de karanlığın egemenliğinden kaçışımızın temsilidir. İsa Mesih üstün gücünü çok özel bir şekilde göstermiş, şeytanı yenip karanlığın güçlerini ve yönetimlerini alt ederek zaferini ilan etmiştir (Koloseliler 1:13; 2:15). Üstün gücü sayesinde Rab’bin çocuklarının bu korkunç tutsaklıktan kurtulmaları için gereken işi yapmıştır. Böylece Rab çocukları göksel Kenan’a doğru yürüyebilir oldu. Bugün İyi Habere kulak verenler için bu yol hala açıktır: Müjde.

 

Rab uzun zamandır halkının arasında yaşıyor. Denizi ortadan ikiye ayıran, Şeria’ya arkasını döndüren, dağları ve tepeleri küçük kuzular ve koçlar gibi zıplatan Rab’dir. Kaya kaynak suyuna, taş pınara dönüşmüştür. Rab’bin bol yaşamı işte böyledir (Yuhanna 10:10). Artık yiyecek kıtlığı yoktur; hiçbir eksiğimiz olmayacak ve Rab’den bizi hiçbir şey ayıramayacak (Romalılar 8:35-39). Bütün temeller Rab’bin doğruluğunun egemenliği için seviniyor. Kurtuluşumuz Rab’bin doğruluğunun en büyük kanıtıdır.

 

Rab’bin çocuklarının onlara verilen görevleri başarmalarının önünde hiçbir şey engel olamaz. Kapılar açıktır. Bu yol güvenlidir ve ona çağırılan herkes için erişilebilirdir. Rab’bin Kuzusunun düğününe katılamayacak olanlar ise düşmanın kendilerini sürüklemesine izin veren sapkınlardır. Benliğin zevklerini Rab’bin egemenliğinde onlar için hazırlanan şeylere tercih etmişlerdir. Bazıları tarlasına, bazıları işine gidecek. Bazıları da kendi günahlarının peşinde sürüklenecek (Matta 22:1-8). Ne büyük kayıp! Sonsuz mutluluğu geçici ve şeytani zevklerle nasıl takas edebiliyorlar?

 

Yukarıda bahsedilen mucize sadece geçmişte olan bir mucize değildir. İnsanın her uyanıp kendisini Rab’be teslim ettiği anda gerçekleşebilir. Kayıp olanlar, ihtiyaçlarını karşılayamayanlar ve kurtuluşları için Rab’be yakaranlar karanlığın egemenliğinden alınıp Işığın Egemenliğine görkemle taşınacaklar. Ayrıca Yüce Rab’bin gölgesinde güvende olacaklar (Mezmurlar 91:1).

 

Rab’bin varlığı hayatınız boyunca sizinle olacak ve Rab’bin armağanını kabul ettiğinizde sizi asla terk etmeyecek. Böylece hiçbir büyünün ya da karanlık işin size dokunmasına izin vermeyecek ateşten bir duvarla sarılmış olacaksınız. Bin kişi bir yanınızda, on bin kişi diğer yanınızda düşse bile size bir şey olmayacak (Mezmurlar 91:7).

 

Gerçekten Rab’be iman edenler Rab’bin hayatlarındaki her şeyi daha iyi olacak şekilde değiştirdiğini görecekler. Rab’bin ailesine ait olanların hiçbir eksiği olmaz. Düşmanın saldırıları Rab yanınızdayken size etki etmez. Günahlı işler yapmak ya da izlemek için Rab’bin sığınağından çıkmayın.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares