Günün Mesajı

17/01/2018 - BAŞKA KAPI YOK

İşte budur RAB’bin kapısı!
Doğrular girebilir oradan.

Mezmurlar 118:20

Rab’bin halkından bazıları şeytanın kendilerini aldatmasına izin veriyor ve bu yüzden yanlış şeyler yapmak için kullanılıyorlar. Ama yaptıklarını anladıklarında günahlarını Rab’be itiraf ederlerse ve o kötülükleri terk ederlerse Rab onları affeder. Ama geçmiş hataları zaman zaman akıllarına geldiğinde bu hataları yine yapabilirler. Bazıları bunu esin bulmak için yapar, bazıları ise sadece zevk almak için. Tatmin olduktan sonra Rab’den af dilerler ve bir daha asla yapmayacaklarına söz verirler. Ama düşmanın hilelerine tekrar tekrar düşerler ve yine ayartılırlar. Dinleyin! Günahlarını itiraf etmemek ve onları terk etmemek düşmana yenilmek demektir.

 

İnsanların yaptığı bir başka büyük yanlış da günahlarını kabul edip itiraf ettikten sonra zarar verdikleri insanlarla aralarını düzeltmemektir. Mesela iş yerinden para çalan bir çalışan, sadakatsiz bir eş ya da dedikodu yayarak birisinin saygınlığını lekeleyen kötü bir arkadaş böyledir. Ayaklarını kaydırdığımız ya da haklarında dedikodu yaptığımız insanlardan özür dilemeliyiz. İsa dedi ki: ‘sunakta adak sunarken kardeşinin sana karşı bir şikâyeti olduğunu anımsarsan, adağını orada, sunağın önünde bırak, git önce kardeşinle barış; sonra gelip adağını sun. (Matta 5:23-24).

 

Zakay ancak hatasını anladığında ve kötülük yaptığı insanlar için bunu telafi etmeye karar verdiğinde kurtulmuştu. Bir vergi görevlisi olarak daha çok kazanmak için insanlardan fazla vergi alıyordu; ama hesaplarını tekrar kontrol edip fazla aldıklarına bunları iade edeceğini söyledi (Luka 19:8). Rab’bin bir çocuğu nasıl kendi alın teriyle almadığı bir evde oturabilir, böyle bir arabayı ya da eşyayı kullanabilir?

 

Omuzlarını silkip hala zaman varken kötülük yaptıkları kişiye bunu telafi etmeyenler Yargı Gününde büyük sıkıntı yaşayacaklar. Yargı Gününden korkun! Doğru kişiler yalnızca Doğruluk kapısından geçerler. Tek gerçek kapı odur. Yalanların kapısından geçmeyi seçerseniz yıkıma gidersiniz (Matta 7:13).

 

Başarılı olmak isteyenler Rab’bin egemenliğini ve doğruluğunu aramalıdır (Matta 6:33). Birçok insan sadece egemenliği arıyor; egemenlikte şifa, zenginlik, esenlik, güvenlik ve bağışlanma var. Ama Rab’bin doğruluğunu da aramalıyız; Rab’bin doğruluğu %100 doğrudur. Rab’de adil olmayan hiçbir şey yoktur. Onunla sonsuzluk boyunca yaşamayı isteyenlerin de adil olmaları gerekir. Çünkü düğün kıyafetlerini giymemiş olanlar karanlığa atılacaklar (Matta 22:1-14).

 

Şeytanın bu tuzağına karşı dikkatli olun. O size yanlış yapması için birilerini kullanır, sonra da onları utandırıp günahlarını itiraf ettirmeyerek bir başka yıkıma yol açar. Günahını itiraf etmeyenler yargı gününde günahlarını kusarak çıkaracaklar. Kardeşler, doğru kapıdan geçmek için yapmanız gerekenleri yapın.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares