Günün Mesajı

18/01/2018 - GERÇEK SAVAŞ

“Benim payıma düşen sensin, ya RAB,
Sözlerini yerine getireceğim, dedim.”

Mezmurlar 119:57

Açgözlülük birçok aileyi parçalayıp mahvetti. İş mirası paylaşmaya gelince herkes kendi çıkarını düşünür. Her zaman en iyi toprağı, en değerli evi almak isteyen birileri olur ve herkes yalanlar uydurmaya başlar. Uzmanlara rüşvetler verilir, hatta bazen büyüler bile yapılır. Rab’bi tanımayan insanların şeytan tarafından sürüklenmeleri çok üzücüdür. Rab’bin hizmetkarlarının bunu yapması ise daha kötüdür.

 

Mezmur yazarı kararını vermişti: Rab onun mirasıydı. Bu tavırda olanlar en mutluluk getiren, en kazançlı adımı atmış olurlar. Öncelikle Rab onların yanında mücadele edecektir; şeytanın arkalarından yaptığı planlar işe yaramayacaktır. Çünkü gerçek doğruluk asla hayal kırıklığına uğratmaz (Mezmurlar 37:32-33). İkinci olarak, Rab’bin sevgisi ve müjde için her şeyi arkalarında bırakanlar ödüllendirilecektir. Her şeyi dua ile Rab’bin ellerine teslim edin çünkü doğruluk ve adaletle yargılayan odur (Mezmurlar 9:4).

 

Eğer Rab’bi mirastan alacağınız pay olarak seçerseniz en büyük mirasa sahip olursunuz çünkü o sonsuzdur. Yüce Rab, başkalarından çalacağınız paydan daha fazlasını ile sizi ödüllendirecektir. Rab’bi miras payınız olarak seçerseniz kazançlı çıkarsınız çünkü şeytan bu mirastan en ufak bir pay bile alamaz. Bunun üzerinde düşünmek ve Babamızı miras payımız olarak seçmek iyidir.

 

Yanlışlık ruhuna kapılıp gidenlere acıyorum çünkü kendilerine ait olmayan şeyleri aldıkları için hep şeytanın elinde olacaklar. İnsanın şeytandan aldığı şeyler ister bir armağan, ister kirli bir yardım olsun, sonunda yüksek faizlerle geri ödenirler. Asla düşmandan yardım kabul etmeyin. Çatısı deliklerle dolu bir evde yaşamak, zina ruhunun köşkünüzde bulunmasından iyidir.

 

Kutsal Kitap bize savaşımızın bu karanlığın çağın güçlerine, yönetimlerine, kötülüğün göksel yerlerdeki ordularına karşı olduğunu söylemiştir (Efesliler 6:12). Aile üyelerimizden biri bizden bir şey aldıysa onu geri kazanmak için insan mahkemelerini kullanamayız. Tek yapmamız gereken davamızı Rab’bin mahkemesinde sunmak, aile üyelerimizi bize zarar vermek için kullanan gerçek hırsızlardan davacı olmaktır. Doğru yerimizi bulduğumuzda bize ait olanı almak için güçlendiriliriz.

 

Rab’bin sözünü yapmayı hiçbir koşulda bırakmayın. Eğer esenlikle dua eder ama Kutsal Yazıların ayıpladığını yaparsanız bu esenlik gerçek olmaz. Asla Kutsal Kitap’ın ayıpladığı bir şeyi yapmayın. Eğer Rab’bin sözüne uygun değilse yapmayın! Ne kadar doğru göründüğü fark etmez! Sadece Rab ile yürüyenler zaferli olurlar!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares