Günün Mesajı

19/01/2018 - UMUDUMUZ KİMDE?

“Sığınağım ve kalkanım sensin,
Senin sözüne umut bağlarım.”

Mezmurlar 119:114

Sık sık bir problemimizin çözülmesi için dua etmeye başlarız ve Rab’bin önüne isteklerimizi getiririz; ki bu doğru bir şeydir. Ama Rab’bin bizim için ne anlama geldiğine inandığımızı söylemeyiz; bu büyük bir yanlıştır. Rab’bin bizim için kim olduğu hakkında konuşmak ve bunu öğrenmek Rab için çok değerlidir. Rab kim olduğunu bize açıkladığında ve gösterdiğinde, bizim için bir şeyler yapmaya hazır olduğunu da ifade etmiş olur.

 

Rab’be sizin için kim olduğunu söylediniz mi? Bundan sonra bunu yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmayın. Rab’bin sizin için kim olduğuna karar verdikten sonra bunu ona söyleyin. Bu yolla çok şey öğreneceksiniz çünkü Babamızı kabul ettiğinizi göstererek ondan daha fazlasını öğrenmek istediğinizi ifade edeceksiniz. Dahası, Rab’bin sizi kandırmadığını anlayacaksınız; Rab sözünü tutar.

 

Rab düşmandan kurtulamadığınızı düşündüğünüz sıkıntılı zamanlarınızda sığınaktır. Bu yüzden korunmak için Babamıza yaklaşır. Fırtına geçene kadar ihtiyacınız olan sığınağı bulacaksınız. İmanla dua ettiğinizde Rab’bin gerçekten söylediği kişi olduğunu göreceksiniz. Bu son derece önemlidir çünkü şeytan hayatınıza saldırırken oyun oynamaz.

 

Eğer Rab’bi sığınağınız yaparsanız hiçbir kötülük oku size ulaşmaz. Rab’bin kalkanınız olduğunu söylediğinizde Rab sizi korur; bu fırsatı kaçırmayın. Şeytan sizi ayartmak için her yaklaştığında Rab’bin kalkanınız olduğunu söyleyin. O zaman size zarar verebilecek her türlü kötü durumdan özgür olacaksınız. Koşulları önemsemeyin, Rab’bin sözünde sağlam durun.

 

Rab’bin kim olduğunu sandığınız önemli değildir; Rab’bin kim olduğunu söylediği önemlidir. Kendi aklınıza ve anlayışınıza göre Rab’den hiçbir şey beklemeyin; ama Sözü aracılığıyla size öğrettiklerinden öğrenin. Rab’bin kulu gibi görünen birçok insan kendi düşünce ve beklentilerinin peşinde sürükleniyor. Rab’bin söylediklerine inandığımızda onun planları gerçekleşmeye başlar. Bu ilkeyi hayatınızda uygulayın ve gerçek hale getirin.

 

Umudunuzu başka kimseye bağlamayın; ne pastöre, ne kardeşinize, ne babanıza, ne annenize! Kimse Rab’bin sözünün yerini tutamaz. Sadece Rab’bin sözüne güvenin ve başka yardımları reddedin. Rab’be umut bağlamak pasif bir şey değildir, bir şeyi umut edip onunla ilgili hiçbir şey yapmadan beklemek anlamına gelmez. Aktif olun ve bereketinizi arayın! Rabbi kalkanınız ve sığınağınız yaparak başarılı bir hayatın tadını çıkarın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares