Günün Mesajı

20/01/2018 - HER ŞEY RAB’DEN GELMEZ

Buna kanmanız sizi çağıranın isteği değildir.

Galatyalılar 5:8

Elçi Pavlus’un şeytanın kendisini bir ışık meleği olarak gösterebileceğine dikkat çekmesi tesadüf değildir. Işık, şeytanın yaptığı işlerin bazen çok mükemmel görünmesi ve insanların onların Rab’den geldiğini düşünmesi anlamına gelir. Düşmanımız bizi kandırmakta beceriklidir; bazen kendisini göksel bir melek gibi gösterir. Bu yüzden birçok insan onun tuzaklarına düşer. Ama sadık kalıp Rab’bin sözünün yönlendirişini duymakta istekli olanlar asla sendelemez, karanlığın prensinin kendilerini sürüklemesine izin vermezler. Sadece Kutsal Ruh onları yönlendirir. Rab yaptığı her işi gerçeğe, yani Rab’bin Sözüne göre yapar (Yuhanna 17:17).

 

Dünyanın tüm dinlerinin temellerine baktığımızda peygamberlerinin görümler gördüklerini, sesler duyduklarını ve bunlara göre bir sonuca vardıklarını görürüz. Bu gerçekten de ruhsal bir dünyanın varlığının işaretidir çünkü herkes bir yerlerden bir mesajlar almaktadır. Ama bunların hiçbiri doğru değildir çünkü bu mesajları şeytandan almaktadırlar. Bu dinler insanlara Rab’bi hoşnut etmek ya da yardımını almak için yapmaları gereken bir sürü şey öğretir. Ama müjde böyle değildir. Rab’bin sözünü sadece onun Sözünün paylaşımında ve Kutsal Yazıları okurken duyarız (Romalılar 10:17).

 

Yaratıcımız günlük hayatın bilgi yükü içinde yanlışlar yapmamamız için bize bir kılavuz bıraktı. Eğer bunu yapmasaydı iyi bir Tanrı olmazdı. Ama bizim için bunu yaptı. Kutsal Yazılarda hiç yanlış yoktur ve olmayacaktır. Gözlerimizi açıp tutup her gördüğümüz ya da duyduğumuz şeye dikkat etmeliyiz; bunlar en iyi Hristiyan kiliselerinde en iyi önderlerden gelse de fark etmez. Her şey Rab’bin sözüne uygun olmalıdır; yoksa hiçbir şeye yaramaz.

 

İnsanların Tanrı dedikleri varlıklarla deneyimler yaşadığını biliyorum. Ama eğer yanlış yapmak istemiyorsanız her şeye inanmayın. Rab’den gelen hiçbir şey karışık değildir, rahatsızlık ya da acı vermez. Onun söylediği her şey Kutsal Kitap’a uygundur. Eğer arada küçük farklar görüyorsanız bu, yaptığınız şeye son vermeniz gerektiğini gösterir. Hristiyanlık yolculuğumda birçok insanın kötü ruhları dinlediğini gördüm. Aldıkları mesajların Kutsal Kitap’a uygun olup olmadığını kontrol etme cesareti de göstermediler. Rab’bi ondan geldiğini düşündüğünüz mesajlardan daha çok sevin.

 

Rab’bin vahiylerini almak için yeterince ruhsal olduklarını düşünenler daha dikkatli olmalıdırlar. Eğer böyle bir mesaj sizi yarı yolda bıraktı ya da onaylanmadıysa yol yakınken geri dönün, yoksa büyük bir sıkıntıya girersiniz. Gururlu olmayın! Yanlışlık ruhunun sizi yönlendirdiğini kabul edin. Kutsal Yazılara hiçbir şey eklenemez, hiçbir şey oradan çıkarılamaz (Vahiy 22:18-19). Aldığınız yanlış bir mesajın işe yaramamasını meşrulaştırmaya çalışırsanız Rab’bin yanlış yaptığını ima etmiş olursunuz.

 

Yüce Rab size bir şey söylediğinde bunu Sözü aracılığıyla söyler; o zaman ona tamamen güvenebilirsiniz. Ama düşmanın aklınızı kullanıp Rab’den olduğunu söylediği şeyler uydurmasına izin vermeyin.

 

Burada işaret etmek istediğim bir başka şey daha var; Babamız asla şaşırmaz çünkü o her şeyi bilir. Her koşul için uygun yöntemi bilir. Rab yaklaşan her şeyi de bilir. Bu yüzden günahlı olanların Rab tarafından kullanılamayacağını hatırlamak iyidir; onlar kendilerini kontrol eden tarafından kullanılırlar (Romalılar 6:8-14). Bu yüzden günahın hayatınızın bir parçası olmasına izin vermeyin.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares