Günün Mesajı

23/01/2018 - GEREKSİZ BİR DUA

“Atalarımızın suçlarını artık önümüze sürme,
Sevecenliğini hemen göster bize,
Çünkü tükendikçe tükendik.”

Mezmurlar 79:8

İsrail ulusu günah işlemişti. Rab’be itaat etmemişlerdi. Biz de İsrailliler gibi onun buyruklarını yerine getirmiyoruz. Rab’bi hoşnut etmeyen davranışlara eğilim gösteriyor, Sözün yasakladığı işleri yapıyor, Yüce Rab’bin egemenliğinin önünde eğilmiyoruz. Ama olması gereken bu değil. Hala benlikte olduğumuz için iyi olanı yapmıyor, yapmamamız gereken kötülükleri yapıyoruz (Romalılar 7:19).

 

Mezmur yazarı Yüce Rab’bin halkının kötülüklerini hatırlamaması için dua etmişti. Bizim böyle dualar etmemiz gerekmiyor çünkü biz günahlarımızı itiraf edersek sadık ve adil Rab onları affedip bizi tüm günahlarımızdan aklar (1. Yuhanna 1:9). Rab zaten hatalarımızı hatırlamayacağını kendisi söyledi.

 

Esinli yazar bağışlanmanın çok önemli bir şey olduğunu biliyordu, bu yüzden Rab’den acele etmesini istedi. Ama bizim bunu da istememiz gerekmiyor çünkü Rab zaten gelip günahlarımızı üzerine yüklendi. Ona inanan herkes onun yaptıklarını yapacaktır. İsa şeytan tarafından ayartıldığında hep dua etmedi, Baba’ya kendisini bu şeytani saldırılardan kurtarması için yakardı. Bu saldırılar çok korkunçtur. Sorunları düşmanı azarlayarak çözdü. Düşman efendimizin aklını karıştırmak için Rab’bin Sözünü bile kullanmıştı. Siz de şeytanın size olan saldırılarına son verin.

 

Yazar Rab’bin kendisine ve halkına karşı merhametli olacağı günü beklediği için Rab’be hemen gelmesi için yalvarıyordu. Biz de Mesih’in bizim için yaptığı işe inanmalı ve onda duruş almalıyız. Rab biricik oğlunu bizim için ölmeye göndererek zaten merhametini gösterdi. Bu büyük merhametten yararlanmalıyız. Dua etmek ve Tanrısal bağışlanma istemek için çok fazla zaman harcamak iki bin yıl önce yapılması gerekenlerdi. Rab geçmişte yaptığını tekrarlamaz; o zaten merhametini insanlığa sundu. Şimdi mesele bizim için yapılan bu işe inanıp inanmama meselesidir. Çarmıhtaki Tanrısal işi hor görenler Rab’bin başka hiçbir şey yapmayacağını fark edecekler.

 

İsrailliler tükenmişlerdi çünkü Rab’bin lütfu henüz insanlığın üzerine dökülmemişti. Ama İsa’nın gelişiyle Rab gücünün ondan korkanlarda etkin olmasına izin verdi. Mesih onu arayan herkesin güçlendirileceğini söyledi. Bizi karanlığın egemenliğinden kurtarmak, geceyi yok etmek ve gündüzü başlatmak için geldi. Mesih ile yürümek her yoldan zaferli olmak demektir (Romalılar 8:37). Bu işin sırrı Rab’bin işini hayatlarınıza davet etmektir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares