Günün Mesajı

25/01/2018 - TANRISAL AMAÇLAR

“Öyle ki, geriye kalan insanlar,
Bana ait olan bütün uluslar Rab’bi arasınlar.”

Elçilerin İşleri 15.17

Müjdeye inanan bazı Ferisiler yeni iman etmiş fakat Yahudi olmayanların sünnet olmalarını istemişlerdi. Yeruşalim’de toplanan elçiler Pavlus ve Barnaba’yı duyduktan sonra Yahudiliğe ait böyle uygulamaların İsa’nın öğretisine alınıp alınmayacağını tartışmaya başladılar. Sonraki ayetlerde yeni iman etmiş kişilerin Eski Antlaşma yasaklarından uzak durmaları gerektiği söyleniyor.

 

Petrus Rab’bin kendisini Yahudi olmayanların İyi haberi duyması ve ona inanması için görevlendirdiğini söylemişti. Aynı zamanda tüm yürekleri bilen Rab’bin onlara Kutsal Ruhu vererek tanıkları olduğunu, bunun Yahudilerden önce de böyle olduğunu söylemişti. Yani Rab yürekleri aklarken Yahudi ya da Yahudi olmayan ayrımı yapmaz.

 

Yakup Kutsal Ruh ile dolduğunda Rab’bin Davut’un yıkılmış tapınağını onardığını söylemişti. Bunun nedeni tüm insanların Rab’bi aramasını istemesiydi. Buna Rab’bin adını çağıran fakat Yahudi olmayanlar da dahildi.

 

Bu bize öğretiyor ki Kutsal Ruh’un aramızda yaptığı iş Davut’un tapınağını onarma işinin bir sonucudur. Buna kilisenin unuttuğu ve ihmal ettiği insanlar da dahildir. Onlar da bu hoş mesajı duymalı, Mesih’e iman etmelidir. Bugün yapacağımız en önemli iş şüphe yok ki unutulmuş olanlara mesajı ulaştırmaktır; böylece onlar da kurtuluş planını bilecekler. Rab’bi en çok bu hoşnut eder!

 

Bu sadece kilisemizi büyütme amacıyla yapılmaması gereken kutsal bir iştir. Eğer tek amacımız bu olursa kendimizi Rab ile savaşırken buluruz. Onun işine engel olmamaya dikkat etmeliyiz; Yüce Rab ile el ele verip çalışmalıyız. Böylece herkes gerçeği öğrenecektir. Ama kabul edip etmeyeceklerini sadece Rab bilir.

 

Yakup Yahudi olmayanların da Rab tarafından çağırıldığını söyleyerek devam etti. İsa’nın adını kayıp insanları bulmak için kullanmalı, bunu sadece dua ile değil sözü onlarla paylaşarak da yapmalıyız. Rab’bin şifa, kurtuluş ve zenginlikle ilgili yaptıklarına inanmalarını sağlarsak bu Kutsal İsmi onların üzerine getirir, günahlarının bağışlanmasını sağlarız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares