Günün Mesajı

26/01/2018 - BARIŞSEVER

“Yetkin adamı gözle, doğru adama bak,
Çünkü yarınlar barışseverindir...”

Mezmurlar 37:37

Yetkinlik ve doğruluk iyi yaşamak isteyen herkesin hayatında olmalıdır. Kandıran, ikiyüzlülük yapan, yanlışlarında ısrar edenler başka insanların kendilerinin gerçekte kim olduklarını bildiklerini fark etmezler. Hatta aldatıcı birine baktığımızda gözlerinin parlamadığını görürüz; onlarda alarm veren yanlış bir şey vardır ve onlara güvenmeyiz; bunu saklayamazlar. Bunun sebebi aldatıcıların içinde Rab’bin olmamasıdır. Ama yine de kötü ruhlar tarafından sürüklenir, neden başarılı olamadıklarını, neden esenliklerinin olmadığını, neden sıkıntılı bir hayat yaşadıklarını bilemezler.

 

Yetkinlik de anlaşılabilen bir şeydir; birinin bakışından, konuşmasından, günahtan sakınmasından ve etrafındakilere esenlik vermesinden bunu anlayabilirsiniz. Olumsuz hisler vermek uğruna bir şeyler kaybetmeyi, soyulmayı ve ihanete uğramayı bile göze alır. Bu onun kaybettiğini göstermek, o sadece Rab ile yürüyen biridir. Bu yüzden her açıdan ödüllendirilir. Rab’bin adımı cevabını bilmediği bir soru ona sorulduğunda ‘bilmiyorum’ der. Kimseyi kandırmaz. Eğer bir şey elinde yoksa ‘yok’ der. Tutamayacağı sözler vermez. Her yerde esenlik ve Rab’bin sevgisini gösterir.

 

Hayatta başarılı olmak isteyenler davranışlarına dikkat etmelidir. Dürüstlük önemlidir ve doğru kişiler olmaya çalışmalıyız. Hayatta birçok kestirme yol var; bazıları çekici görünebiliyor. Ama bunlar Rab’bin çocuklarına göre değildir. Kardeşler, doğru insanlar Rab’bin sözünde de söylendiği gibi asla şeytan ve onun kötü ruhları tarafından kandırılmazlar; şeytanın tuzaklarına asla düşmezler. Her zaman Rab’bin bilgeliği onları yönlendirir.

  

Söz geleceğin barış severlere ait olduğunu söyler. Yani doğru insanlar aynı zamanda barışseverdir. Rab’bin hizmetkarlarının geçmişte nasıl davrandıklarından ders alın. Onlar gibi dürüst olun. Rab’bin geçmişte kullandığı kişilerden öğrenmek, Rab tarafından kullanılmak için harika bir yoldur. Baba’nın buyruklarına uymak için kendimiz planlar yapmamıza gerek yoktur, Rab bize ne yapacağımızı söyler. Onun planlarını uygularken kendiniz bir şey uydurmayın. Size açıklanandan hiçbir şey çıkartmayın, ona bir şey eklemeyin. Sadece Rab’bin buyruklarını tam olarak uygulayın. Rab’be dua edin ve yapamacağınızı düşündüğünüz, güçsüz hissettiğiniz anda Rab’den yardım isteyin.

 

Amaçlar asla araçları meşru yapmaz. Çünkü her şeyin Rab’bin söylediği şekilde yapılması gerekir. Rab’bin ayıpladığı şeyler hayatımızın bir parçası olamaz. Hayatımızda sadece Yüce Rab’bin istekleri yer almalıdır; ancak o zaman görevimizi başarırız. Eğer doğru olanı yapmazsanız düşmana hayatınızda yer açarsınız. Hayatınız için bunu istemezsiniz; çünkü o zararlıdır ve izin verdiğinizde size savaşınızı kaybettirir!

 

İsa’nın sevgisiyle

 

Doktor Soares