Günün Mesajı

29/01/2018 - BU İNSANLARI CEZALANDIRMAYIN!

“Ne suçsuza ceza kesmek iyidir,
Ne de görevliyi dürüst davrandığı için dövmek.”

Süleyman’ın Özdeyişleri 17:26

Burada bahsedilen kişiler Rab tarafından korunan iki önemli karakterlerdir. Çalıştıkları işin başındakiler tarafından şeytani baskılara maruz kalırlarsa Rab onların öcünü alır. Dürüst ve suçsuzlar Rab tarafından savunulurlar.

 

İsa’yı Rab ve Kurtarıcıları olarak kabul eden kişiler doğru kişilerdir ve bu şekilde Mesih’in çarmıhta yaptığı iş ile aklanırlar. Doğru işler yaparlar ve Rab’bin sözünden öğrendikleri Rab buyruklarını yerine getirirler. Yanlışlar yapabilirler ama hemen Rab’bin ayaklarının dibine gidip yüreklerini açalar ve günahları için bağışlanma dilerler. Rab’bin onlara söylediği her şeyi yaparlar, hangi kiliseden ya da mezhepten olursa olsun Rab’be hizmet edenlerin zaferlerine sevinirler. Yüce rab doğru kişileri kendi güçleri ne kadar az olursa olsun korur.

 

Bir de henüz yeniden doğmamış fakat dürüst davranan kişiler vardır. Rab’bin sözüne saygıları vardır ve Rab’bin buyruklarını yerine getirmeye gayret ederler. Ayrıca Elçilerin İşleri 10. Bölümde hikayesi anlatılan Romalı yüzbaşı Kornelyus gibi Rab korkuları vardır. Rab’bin Kutsal Ruhu ile gönderdiği elçi Petrus gibi bilge birinin evlerine gidip kendilerine ve ev halklarına müjdeyi duyurmasını beklerler. Kutsal Yazıları henüz anlamazlar ama öğrendiklerini hayatlarında uygularlar ve Rab’bi hoşnut etmeyen tavırlarından dolayı tövbe ederler.

 

Doğru kişiler ayakları kayıp ayartılara düşebilirler ama Rab’bin sesine karşı duyarlı oldukları için tövbe edip Rab’den bağışlanma dilerler. Onlara karşı merhametli olmalıyız çünkü Rab onların yanında yürür. Onlar İbrahim’e verilen sözlerin mirasçılarıdır. Bu sözlerden biri Rab’bin kendisine inananları bereketleyenleri bereketleyeceği, lanetleyenleri ise lanetleyeceğidir. Işık onlar için karanlıktan doğar ve Yüce Rab onların öcünü alacak olandır. Kardeşler, doğru kişiler hakkında dedikodular duyarsanız onları cezalandırmayı düşünmeden önce dikkatli olun! Böyle kişilere karşı bir şey yapmamız gerekirse bunu her zaman dua ile ve Rab korkusu ile yapmamız gerekir.

 

Aynısı dürüst kişiler için de geçerlidir. Müjdenin standartlarından farklı bir dine inanıyor olabilirler. Ama Tanrısal konulara saygıları olduğu için onları yalnız uyarmak yeterlidir; cezalandırmak, lanetlemek ya da bu tür başka şeyler yapmak yanlıştır çünkü onlarda biraz ışık vardır.  Bunu yüreğinizle fark edersiniz. Bu ışık Rab’bin Kutsal Ruhunun o hayatlarda etkin olduğunu gösterir. Onlara kötülük edenlerin, yaptıkları işin başındaki kişiler bile olsalar mutlaka başları derde girecektir.

 

Tarlayı süren öküzün bile oradaki ürünlerden yemeye hakkı vardır (Yasa’nın Tekrarı 25:4). Bu yüzden bu insanlara karşı saygılı olun. Rab ona hizmet eden herkese karşı adildir. Rab’bin çocuklarına bir bardak su veren bile ödülünü alır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares