Günün Mesajı

30/01/2018 - DAVAYI İYİ İNCELEYİN

“Duruşmada ilk konuşan haklı görünür,
Başkası çıkıp onu sorgulayana dek.”

Süleyman’ın Özdeyişleri 18:17

Davanızı savunmanın en iyi yolu her şeyi Rab’bin ellerine teslim etmektir. Rab’bin çocuklarının karşılaştıkları tüm tehditleri, kavgaları ve adaletsizlikleri Rab’be götürmeleri ve onun bir şey yapmasını beklemeleri gerekir. Yüce Rab’bin gerekeni yapacağından hiç şüpheniz olmasın. Örneğin Rab’bin halkı tarafından avukatlara ödenen büyük miktarda paralar var. Eğer Rab’bin sözünün vaazlarından ya da Kutsal Kitap’tan öğrendiğiniz buyrukları yerine getirseniz bunların birçoğuna gerek kalmayacaktır.

 

Bir davada ilk konuşan haklı gibi görünebilir. Ama diğer tarafın da dinlenmesi gerekecektir. Bu yüzden izlediğiniz bir davayı dikkatli inceleyin. Eğer bir taraf davasını Rab’be götürseydi, ondan en iyi yönlendirişi alırdı. Bunu Rab’be danışmayan çiftlerin evliliklerindeki sorunlarda da görüyorum. Bu tür davalardan birinde taraflardan biri sadakatsizlikle suçlanıyordu ve diğeri de boşanma istiyordu. Sonra anlaşıldı ki sadakatsizlik etmeye yaklaşmış ama Rab’bin müdahalesi onun daha ileri gitmesine engel olmuş. Bu ortaya çıktıktan sonra boşanma isteyen taraf eski eşini affetmek ve onu tekrar kabul etmek istemişti ama artık çok geçti çünkü o çoktan yeni bir aile kurmuştu.

 

Boşanmaya sebep olan başka sebepler de vardır, ama Kutsal Kitap sadece sadakatsizliği geçerli bir sebep olarak sayar. Yaşadığımız sorunları Yüce Rab’bin önüne getirmemek acele kararlar vermemize yol açar ve bu da ilgili herkese zarar verir.

 

Kardeşler, eğer birisi sizden davacı olursa yapılacak en iyi şey sakin olmak ve en iyi danışman olan Rab’be bu konuyu götürmektir. Rab her şeyi daha olmadan önce bilir. Rab’bin önüne getirdiğiniz davalarda karşı tarafın suçlamalarının temelini anlayabilir, savunmanızı buna göre yaparsınız. Tanrısal yönlendiriş bunları size açıklar. Ama suçluysanız da sözde “adalet” aramanız ve yalanlar söylemeniz faydasızdır çünkü gerçek en geç Yargı Gününde açığa çıkar. Bu yüzden bu tür davaları hiç çarenizin olmayacağı o son günden daha önce çözüme kavuştursanız iyi edersiniz.

 

Dua ile Rab’be yönelin ve düşman sizi daha yeniden doğmadan önce işlediğiniz suçlardan dolayı suçladığında Rab’den yardım isteyin. Kutsal Kitap okuyarak ya da kilisedeki vaazları dinleyerek Yüce Rab’bin sözüne kulak verin. Göksel Babamızdan öğreneceğiniz dersler her türlü şeytani saldırıyla başa çıkmak için en etkili araçtır. Çünkü şeytanın stratejileri Yaratıcımıza hizmet edenlerin hayatlarında asla başarıya ulaşmaz. Bu yüzden size yöneltilen suçlamaların temelini inceleyin ve Rab’bin sözü ile bu davaya ışık tutun. Rab onu arayan herkesin hakkını arar!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares