Günün Mesajı

01/02/2018 - İSA’NIN İKİNCİ GELİŞİNİN AMACI

“Çünkü O geliyor
Yeryüzünü yönetmeye.
Dünyayı adaletle,
Halkları doğrulukla yönetecek.”

Mezmurlar 98: 9

98. Mezmur Rab’bi tüm gücümüzle ve kapasitemizle övmemiz gerektiğini söylüyor. Doğayı bile kutsal yüzünün önünde kutlamaya davet ediyor. Kurtulanlar Rab’bin egemenliğine girecekler ve oradan hiç ayrılmayacaklar. Bu yüzyıllardır en çok beklenen şeydir. Kayıp olanlar ise ateş gölüne atılacaklar (Vahiy 21:8). O gün var olan tüm elementler eriyeceği için korkunç bir gün olacak. Şeytan ona hizmet eden tüm kötü ruhlar ve maalesef yeniden doğmamış olanlarla birlikte bu sonsuz ateş gölüne atılacak.

 

Rab’bin adil olduğunu ve doğrulukla yönettiğini hatırlamak çok önemlidir. Birisi bir kilisenin üyesi ya da Sözün vaizi olabilir ama eğer bir günah işlediyse Rab’bin yargısından kaçamaz çünkü kimsenin günah işleme hakkı yoktur. Eğer böyle bir şey mümkün olsaydı insanlar şöyle sorular sorarlardı: “Hristiyanlar zina ediyorsa Rab nasıl zinayı lanetliyor?” Kendi çocukları hırsızlık yapıyorsa Rab nasıl hırsızları yargılayabilir? Yüce Rab herkesi adaletle yargılayacaktır. Onun adaleti herkes için eşittir.

 

Bugün Rab’den kapasitemizi artırmasını istemeliyiz. Çünkü hala günahlarımızı itiraf edebilir ve hala dünyadayken bağışlanabiliriz. Ama eğer bunu Yargı Günü’ne ertelersek tek duyacağımız ses giyeceğimiz hükmün sesi olacaktır. O zaman sonsuz mutluluğumuzla oyun oynamanın amacı nedir? Rab’bin sözünü verdiği her şey mutlaka gerçek olacaktır. Kimsenin mazereti olmayacak. Çünkü yargı gününü haber veren Kutsal Kitap’tır. İnsanlar Yüce Rab ile ilişkilerini düzeltmeli ve Rab’bin antlaşmasının gereğini hayatlarında uygulamalıdır. Bu antlaşma İsa’nın kanıyla yapılmıştır.

 

Mesih, eğer doğruluğumuz vergi görevlilerininkini ve Ferisilerinkini aşmazsa Rab’bin Egemenliğine giremeyeceğimizi söylemiştir (Matta 5:20). Kardeşler, bu kural asla değişmeyecek. Kayıp ya da din fanatiği insanlarla aynı hayatı mı yaşıyorsunuz? Eğer buna cevabınız ‘evet’se dikkatli olun! Çünkü doğruluğumuzun vergi görevlilerinin ve Ferisilerinkini aşması gerekiyor. İsa’nın bu sözü mutlaka gerçek olacaktır!

 

Düşmanımızın bugün kullandığı en güçlü strateji Rab’bin çocuklarını “Rab’be hizmet etme” iddiası ile yaşayan kişilere benzetmeye çalışmasıdır. Onlar yüzünden birçok insan yaptığı yanlışları meşrulaştırmak için Yüce Rab’bin kendisini sonsuz işkence ile cezalandırmayacağını, çünkü Rab’bin çocuklarının da aynı şeyleri yaptığını söyleyecek. Onlar lanetlenmiyorsa kendileri de lanetlenmeyecek gibi düşünecek. Ama bu ne büyük bir yanlış! Günahlı ölenler ya da İsa ikinci kez geldiğinde yaşıyor olanlar Rab’bin bereketlenen ve sadık çocuklarının aldıklarını alamayacaklar. Onların alacağı tek şey lanet olacak.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares