Günün Mesajı

04/02/2018 - SADAKATTE SEVİNİP COŞMAK

“Sadakatinden ötürü sevinip coşacağım,
Çünkü düşkün halimi görüyor,
Çektiğim sıkıntıları biliyorsun,
Beni düşman eline düşürmedin,
Bastığım yerleri genişlettin.”

Mezmurlar 31: 7,8

Bu iki ayete baktığımızda Rab’bin hayatlarımız için ne istediğini hatırlıyoruz. Bu bereketler için Rab’be yakarmaya çekinmeyin ve Rab’be gerçek övgüler sunun. Rab sizi her türlü sıkıntınızdan kurtarmak istiyor. Tüm övgü onundur.

 

  1. “Sadakatinden ötürü sevinip coşacağım”. Rab’bin sadakati, ayartılara kapılmak üzere olduğumuzda Rab’bin bizi terk etmemesinin sebebidir. Rab bizi tutup ayağa kaldırır ve ayaklarımız kaymak üzereyken bile bizi korur. Bu yüzden Rabbimizin sadakatini övmek iyidir. Bunu Rab gerçekten iyi olduğu için yapın ama sevinçle, coşkuyla yapın!

 

  1. “Çünkü düşkün halimi görüyor…” Rab kendisine güvenenleri terk etmez. Göksel Babamız düştüğümüzde bunu görür ve ruhlarımız türlü ayartıların etkisi altında kaldığında bize çıkış yolu gösterir. Bu yüzden Rab’bin sizinle ilgilenmesine izin verin ve hep sizinle olacağını hatırlayın. Mevcut şartlar nasıl olursa olsun Rab size zaferinizi verecek. Rab sözünde kim olduğunu söylüyorsa odur. Yüce Rab kendisine ait olanların hallerini görür. Düşmanın sizi yenmesine izin vermeyin, onun tüm sözleri yalandır.

 

  1. “Çektiğim sıkıntıları biliyorsun”. Rab’bin bir kulu çok ileri gittiğinde Rab’be dua ile yönelmeli ve günahını itiraf ederek bağışlanma dilemeli, yanlışını kabul etmelidir. Rab çocuklarını her türlü üzüntüden kurtaracaktır. Yüce Rab kendisine ait olanları asla unutmaz. Ruhları sıkıntıda olanları bilir.

 

  1. “Beni düşman eline düşürmedin”. Rabbimiz ne kadar da iyidir! Yanlış yaptığımızda bile Rab iyi olmaya devam ediyor! Bizi düşmanın eline teslim etmiyor. Bat-Şeva ile günah işleyen Davut (2. Samuel 11) ve İsraillilerin yaşadıkları (1. Tarihler 21:1) buna örnektir. Tek yapmamız gereken tövbe edip bizi çok seven Yüce Rab’be dönmektir, Rab yine bizim yanımızda olmaya devam edecektir. Rab tavırlarımızdan dolayı üzülmüş olabilir, ama bizi asla şeytanın ellerine teslim etmez.

 

  1. “Bastığım yerleri genişlettin”. Gördüğümüz sıkıntılar Rab’bin olmamızı istediği gibi olmadığımızın işaretidir. Rabbimizin ne kadar iyi ve güçlü olduğunu kendi istediğimizi değil Rab’bin istediğini yaptığımızda fark ederiz. Rab bizi asla düşmana satmaz ya da teslim etmez. Rab çocuklarının iyiliğini isteyen Babamızdır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares