Günün Mesajı

05/02/2018 - ZAFER VE SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI

“O zaman zaferini sevinç çığlıklarıyla kutlayacağız,
Tanrımız’ın adıyla sancaklarımızı dikeceğiz.
RAB senin bütün dileklerini yerine getirsin.”

Mezmurlar 20:5

Davut Rab’bin yüreğine uygun bulduğu bir adamdı. Erken yaşından beri doğru kararlar vermişti. Rab’bin yanında yürüdüğü için kurtuluşun yaklaştığını ve insanlığın düşmanın gücünün etkisinden kurtulacağını anlamıştı. Mezmur yazarı neler olacağının resmini görmüştü ve tüm dünyanın yaşayacağı sevinci bu şekilde dile getirmişti: “Zaferini sevinç çığlıklarıyla kutlayacağız.” Bu kurtulan herkes için çok mutlu bir sevinç ifadesidir. Aynı zamanda İsa’nın yaptığı kurtarıcı işe, bunu deneyim edenlerin vereceği içten bir teşekkürdür.

 

Siz de Rab’bin yüreğine uygun bulduğu birisi olmaya çalışmalısınız. Rab’bin yüreği temizdir ve sevgi doludur. Rab bizi düşmanın tuzaklarından kurtarmak için yapabileceği her şeyi yapacaktır. Siz de temiz bir yüreğe sahip olun. Tüm varlığınız koşulsuz sevgi ile dolsun. Birinin size ne kötülük yaptığı fark etmez. Yine de onların iyiliğini isteyin! Bunu yapın çünkü herkesi sevmek bizim görevimizdir. Rab’bi hoşnut etmeyi isteyenler aynı zamanda Rab’bin işinin yeryüzünün her yerine ulaşması için de ellerinden geleni yapmalıdır. Rab tek bir ruhun bile kayıp olmasını istemiyor (1. Timoteos 2:3,4). İnsanlığı şeytanın tuzaklarından kurtarmak hepimizin en öncelikli tutkusu olmalıdır.

 

Davut “Tanrımızın adıyla sancaklarımızı dikeceğiz” demişti. Rab’be teslim olan her ruh, önceden şeytanın ellerindeydi. Rab’bin sancağını bu kayıp insanların yüreklerine diktiğimizde Babayı sevindiririz. Şunu hiç unutmayın: Rab’bin adına dünyanın her yerinde sancaklar dikmemiz gerekiyor. Bunu yapmak için bu hayattan başka fırsatımız olmayacak. Babamıza döndüğümüz zaman yapılacak başka iş kalmayacak. Bu yüzden günlerinizi, varlığınızı ya da armağanlarınızı boşa harcamayın. İsa’nın adında sancaklar diken birisi olun!

 

Son olarak mezmur yazarı şunu diyor: “Rab bütün dileklerini yerine getirsin”. Burada bencil olmadığını gösteriyor. Çünkü başka insanlara bir şey verdiğimizde Rab bize daha fazlasını verir. Her ihtiyacımızı tam olarak bilen Rabbimiz tarafından ödüllendirilmek iyidir. Asla kayıp insanlara lanetlenecekleri haberini vermeyin. Bunun yerine onları güçlendirecek ve Yüce Rab’bi aramalarını teşvik edecek müjdeli haberi verin.

 

Hristiyanlar ellerinde hiçbir şey olmasa bile başkalarına bir şeyler verebilmelidir. Rab onun için yaptıklarımızın 30, 60, 100 katını bize hem bu dünyada hem de sonsuzlukta verecektir (Markos 4:20). Hayatınız sevinçle dolsun ve Mesih’in sancağını her yere dikerek insanları bereketleyin. Duam budur.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares