Günün Mesajı

06/02/2018 - İSA SİZİN İÇİN KİM?

“İsa onlara, “Siz ne dersiniz” dedi, “Sizce ben kimim?””

Matta 16:15

Dünyanın İsa ile ilgili birçok fikri olmuştur ama hiçbiri bir işe yaramaz. Rabbimizin tam olarak kim olduğunu anladığımız gün ona yüreğimizi teslim eder, bunu herkese duyurmaya başlarız. Bu bir süre sonra elçi Pavlus olacak Tarsuslu Saul’un de yaşadığı şeydi (Elç. 9). Ben altı yaşımdayken bunu yaşadım ve Mesih’e iman ettim. Sonra da Rab’bin benim için yaptığını herkese duyurmaya başladım.

 

Peki siz? İsa Mesih sizce kim? İyi bir adam mı? Yoksa Yüce Rab’bin dünyayı kurtaran Oğlu, insanlığın kurtarıcısı mı? Bunlar İsa’nın unvanları olabilir. Ama İsa’nın Rab’bin Oğlu olduğunu bilmeyenler onun Tanrısal kişiliğini anlayamazlar. Bu yüzden Kutsal Yazılarda anlatılan İsa’nın insanlar için yaptığı işlere inanamazlar. İsa’nın Rab’bin oğlu olduğunu kabul edip insanlığın kurtarıcısı olduğunu kabul etmeyenler ise ona doğru şekilde inanamazlar. İsa ve onun çarmıhta yaptığı iş olmasaydı hepimiz kayıp olmuştuk.

 

Bu sadece bir teori değildir; herkes tarafından deneyim edilmesi gereken bir şeydir. Sadece yeniden doğmuş olanlar İsa’nın kurtarıcı olmasının değerini bilirler. Yeniden doğmuş fakat bununla ilgili kimseye tanıklık veremeyenler ya da iyi haberi yaymak için ellerinden geleni yapmayanlar ise gerçekten kurtulup kurtulmadıklarını kendilerine sormalıdır. Çünkü Tanrısal sevgiyi bilip herkese bunu duyurmayı istememek mümkün değildir.

 

Mesih’i sadece Kurtarıcınız ve Rabbiniz olarak değil, aynı zamanda şifa kaynağı olarak da tanımalısınız. İsa’nın yaraları ile bizim tüm hastalıklarımız ve zayıflıklarımız şifa bulmuştur. Onun yaraları ile biz iyileştik (Yeşaya 53:4,5). Bir insanın şifa aramasının esas nedeni sadece hastalığından ya da rahatsızlığından kurtulmak değil, İsa’nın ölümü sayesinde artık bunları yaşamasının gerekli olmadığıdır. Bu yüzden Rab’bin oğluna teşekkür etmenin en iyi yolu şifa aramaktır.

 

Doktora gitmek ve yazdığı ilaçları kullanmakta sakınca yoktur. Ama şifa almak için Rab’be yönelmemek doğru değildir. Rab’bin sunduğu bereketleri unutanlar ona inanmadıklarını göstermiş olurlar. İsa’nın çektiği ceza sayesine biz esenlik bulduk. Bu yüzden artık bizim sıkıntı çekmemiz gerekmiyor. Acı, yoksulluk, açlık, mutsuz evlilik, sorunlu aile yaşamı, başarısız kariyer gibi problemler artık geçmişte kalmalıdır. Çünkü bizi güçlendiren sayesinde her şeyi başarabiliriz (Filipililer 4:13).

 

İsa’nın kim olduğunu düşünüyorsunuz? Kayıp insanlar onun kim olduğu düşünüyorsa siz de aynı mı düşünüyorsunuz? İsa ile tanıştınız mı? Mesih’in sizin de kurtarıcınız olduğunu söylüyor musunuz? Zamanınızı boşa harcamayın! Cennetin tek kapısı olan İsa ile tanışın yoksa dışarıda kalırsınız!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares