Günün Mesajı

07/02/2018 - DEĞER Mİ?

“İnsan bütün dünyayı kazanıp da canından olursa, bunun kendisine ne yararı olur? İnsan kendi canına karşılık ne verebilir?”

Matta 16:26

Modern toplumun ana hedefi kolay ve güzel bir hayat yaşamaktır. Bu dünyanın zenginlikleri insanları büyüler. İnsanlar kariyerlerini çağrılarına göre seçmiyorlar; ne kadar kazançlı olacaklarına göre seçiyorlar. Maalesef kabul etmeliyiz ki Rab’bin birçok çocuğu parasal amaçlara göre yaşıyor ve bazıları ona kulluk ediyor! Bu bizi nereye götürür? Bu cevap verilmesi gereken bir sorudur.

 

İnsanlar neden ihtiyaçlarından daha fazla paralarının olmasını isterler? Her gün yeni bir yemek tatmaya ihtiyacınız var mı? İnsanlar üzerlerindeki kıyafetlerle mi insan olurlar yoksa karakterleriyle mi? Değerler alt üst olmuş ve birçok kardeşimiz de bu yüzden kirlenmiştir. Bu yeni bir şey mi yoksa insan böyle dönemlerden daha önce de geçti mi? İsa gelişinden önceki zamanı Nuh’un günlerine benzetmiştir (Matta 24:37-39). Nuh bir vaiz olarak insanları yaklaşan felakete karşı uyarmıştı ama onu kimse dinlememişti. Tarih kendini tekrar ediyor.

 

Rabbin Sözünde birçok soru ile karşılaşırız. Bu sorular üzerinde düşünmeliyiz. Yoksa Rab’be kulak vermediğimiz ve paraya taptığımız için suçlu bulunuruz. Bazı insanlar biraz daha para biriktirmek için kendilerine eziyet ediyor. Ama insan tüm dünyayı kazansa fakat canında olsa, bunda kazanç nedir? Bu hayat geçicidir ve düşündüğümüzden daha kısadır. O halde zenginliklerin ruhunuzu sonsuz yıkımdan kurtarması mümkün müdür? Eğer bu doğru olsaydı birçok kişi tüm servetini sonsuz yıkımdan kurtulmak için verirdi.

 

Dünyada milyonlarca insanı zehirleyen bu içkiden içmemeye dikkat edin. Bazı insanlar türlü sahtekarlıklarla yaşlandıklarında rahat yaşamak için para kaçırıyor. Rab’bin gözleri bunları görmez mi? Onları kullanan şeytan çok iyi birisi mi ki onlara böyle refah içinde bir hayat sunuyor olsun? Elbette hayır! Sonsuz yaşamda ödeyecekleri bedel bu dünyadaki kazançlarına değmez! Sadece Rab’bin elinde yaşayanlar ve Kutsal Yazıların ilkelerine sadakatle uyanlar sonsuz yaşamı kazanırlar.

 

Sonsuz yaşama geçmeden önce Rab ile ilişkinizi düzeltin. Zengin olmak için yanlış bir şey yapmamaya gayret edin çünkü zenginlik Rab’den gelmelidir. Elleriniz hep temiz kalsın ve Yüce Rab’bin önünde davranışlarınızın hesabını vereceğiniz gün için hazır olun. Yarın size zarar verecek şeyleri yapmanın bir anlamı yoktur. Güve ve pasın yiyip bitiremeyeceği sonsuz hazineler biriktirmeye gayret edin (Matta 6:19,20). Rab’de zengin olun!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares