Günün Mesajı

08/02/2018 - DİNLEDİĞİNİZ ÖĞÜTLERE DİKKAT EDİN!

“Ahav ailesi gibi RAB’bin gözünde kötü olanı yaptı. Çünkü babasının ölümünden beri Ahav ailesi onu yıkıma götürecek öğütler veriyordu.”

2. Tarihler 22:4

Yahuda krallığında işler gittikçe kötüye gidiyordu. Ahazya’nın dedesi Yehoşafat Rab’bin gözünde iyi bir adamdı ama oğlu Yarovam’ı kötü kraliçe Yezebel’in ve Ahav’ın kızı Atalya ile evlenmeye ikna ederek kötü bir şey yapmıştı. Yarovam kısa bir süre sonra Ahav’ın ailesinin kötülüklerini benimsemeye başladı ve kardeşlerini öldürdü. Arap orduları en genç olanı hariç diğer tüm çocuklarını öldürmek için harekete geçti. Yarovam öldü ve en genç oğlu Ahazya onun yerine geçti. O da Rab’bin gözünde kötü olanı yaptı çünkü Ahav’ın ailesi ona kötü öğütler verdi.

 

Ahazya Rab’bin yasasına ve Tarihler kitabına kulak verseydi, annesinin ailesinin kötü bir aile olduğunu ve öğütlerinin işe yaramaz olduğunu anlardı. Ama annesi Atalya’nın etkisiyle kötü yolu seçti. Eğer yasak yollara sürüklenmeseydi her şey onun için farklı olabilirdi. Müjdenin hızla yayıldığı bugünlerde bize aktarılan her dinsel bilgiye kulak vermemeye dikkat etmeliyiz. Rab’bin işini hala tam olarak anlamamış bazı insanlar Sözü başkalarına duyururken böyle mesajlar yayabiliyorlar. Ama kör adamın kılavuzluğunu izleyen onunla birlikte kuyuya düşer (Luka 6:39).

 

Gerçek şu ki böyle öğütçülere ihtiyacımız yok. Çünkü bizim izlememiz gereken tek bir öğütçü var (Yuhanna 10:11-16). Tamamen kurtulmamış insanlar hala ayartıların etkisinde olabiliyorlar. Kendileri sıkıntı ve problemler içinde yaşarken başkalarının gözünde önder ve peygamber gibi davranmaya ve başkalarına Sözü duyurmaya çalışmaya son verseler daha iyi olur. Çünkü birisi kendi günahta yaşarken nasıl bir başkasına ne yapması gerektiğini söyleyebilir? Önce kendi gözümüzdeki merteği çıkarırsak sonra kardeşimizin gözündeki çöpü çıkarmak için daha iyi görürüz (Matta 7:5).

 

Danışmanlıkta bulunan insanların görevleri çok ciddi bir sorumluluk gerektirir çünkü verdikleri tavsiyelere göre alınacak bazı kararlar olacaktır. Eğer birine yanlış bir şey öğretirsem bunu ciddiye alıp gidip o yanlışı yapabilir. Onun düşüşünden ve başkalarına verdiği zarardan da ben sorumlu olurum. Eğer yardımcı olamayacak isem susmalı ya da sadece Rab’bin sözünden bir şey söylemeliyim. Rab’bin tüm ulakları Rab’bin mesajını konuşmalıdır (Yuhanna 3:34).

 

Akıl aldıklarınıza dikkat edin! Eğer kendi imanlarında başarılı değillerse ve ciddi problemlerle boğuşuyorlarsa size nasıl yardım etsinler? Rab kötü değildir. Eğer Rab hayatınızda etkin değilse bu hayatınızda ona engel olan bir şey olduğu içindir. Dinleyin! Affetmeyen veya sadece kendisinin ya da ailesinin iyiliğini düşünen kişiler Yüce Rab tarafından kullanılamazlar. Çünkü ağacı meyvesinden tanırız! (Matta 7:17-20).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares