Günün Mesajı

09/02/2018 - DUYMAZLIKTAN GELMEYİN!

“Kendisine dönmeleri için aralarına peygamberler gönderdi. Bu peygamberler halkı uyardılarsa da, onlara kulak asmadılar.”

2. Tarihler 24. 19

Yoaş’ın son günleri korkunçtu. Kahin Yehoyada’nın ölümünden sonra yedi yaşında tahta geçmişti ve kötü yolları seçmişti. Rab ona peygamberler gönderdi ama hiçbiri onu kötü yollarından döndüremedi. Yahuda’nın prensleri ona kötü akıllar verdiler ve kral Rab’bin yolundan uzaklaştı. Yaşlı kahin hayattayken kral Rab’bin sofrasından besleniyordu, ama bu Rab adamı öldükten sonra Yoaş aldatıcı ruhlara kulak verdi ve bu onu yıkıma götürdü. Dikkatli olun! Tarih kendini tekrar eder.

 

Günahlı olmasına rağmen Yaratıcımızın sevgisi krala devamlı kötü yollarını terk etmesi için ısrar etti. Ama aptallığı Rab’bi dinlemesine engel oldu. Bugün kutsal yolda kalmaktansa kötü ruhları dinleyen birçok insan var ve onlar lanetlenecekler. Şeytani zevkler, servet biriktirme yarışı, siyasi felsefeler ve başka kötü yollar Rab’bin birçok kulunu günahın tutsağı haline getirmiştir.

 

Rab’bin seçtiği insanlardan bazıları inatçılıkları nedeniyle günahlı yollarda kalır ve bu tür durumlar genelde birinin onlara bir kötülük etmesiyle başlar. Aldıkları önemsiz bir saldırı sonrası bu insanlar o kadar yanlış davranmaya başlarlar ki sonunda ölümün egemenliğine giderler. Bu sizin başınıza geldi mi? Neden sizi tamamen mutlu edebilecek olan, yaşamın kendisi olan Rab’bi aramayı bırakıyorsunuz? Rab’bin isteğini mi yapıyorsunuz yoksa her gün umutsuz vaka olduğunuzu düşünerek günaha daha çok mu batıyorsunuz? Dikkatli olun! Eğer umutsuz bir vaka olsaydınız şimdi bu mesajı okuyor olmazdınız!

 

Göksel yetki ile konuşuyorum ve Rab’bin size gönderdiği peygamberlerden biri olarak şunu söylüyorum: Şimdi günaha son verin ve aklınızı başınıza toplayın! Dostum, sonsuz yaşamını düşmanın seni tutsak etmek için kullandığı yalanlarına değişmene değmez. Rab’bin eli şimdi sana uzanıyor ve seni günahından kurtarmak istiyor. Kutsal Ruh seni hiç terk etmedi. Tam tersine, Babamızdan uzaklaştığını sana hissettiren bu ruhtur. Rab seni kucaklamak istiyor. Gözyaşlarını silmek ve sana saygınlığını tekrar kazandırmak istiyor. Bu anı değerlendir ve Rab’be geri döndüğünü söyle!

 

Yoaş’ın akrabaları yalanda ve putperestlikte usta oldukları için onun yüreğini kirlettiler. Sizi Rab’bin yolundan kim çıkardı? İş yerinizden birisi mi? Ailenizden biri mi? Ya da gizli bir ilişkide olduğunuz kişi mi? Mesih’e iman etmediğinizde yaşayacağınız sonsuz acıya değer mi? Neden iyi ve doğru olan sonsuz zevki geçici, önemsiz bir şey için takas edesiniz? İsa size bol yaşam teklif ediyor (Yuhanna 10:10). Düşmanın yüreğinizde bir dakika bile daha fazla durmasına izin vermeyin! Kötülükten kurtulmak ve iyiliğe tutunmak sizin elinizdedir!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares