Günün Mesajı

10/02/2018 - BÜYÜK BEDEL!

“Remalya oğlu İsrail Kralı Pekah, Yahuda’da bir günde yüz yirmi bin yiğit askeri öldürttü. Çünkü Yahuda halkı atalarının Tanrısı RAB’be sırt çevirmişti.”

2. Tarihler 28:6

Yahuda kralı Ahaz, Rab’bi terk edip putperestliğe ve büyücülüğe yönelerek büyük bir çılgınlık yaptı ve İsrail halkı bu yüzden büyük bir bedel ödedi. Rab onu Asur kralının eline teslim etmişti. İsrail Kralı Ramalya oğlu Pekah ise bir günde Yahuda’nın en iyi yüz yirmi bin askerini öldürtmüştü.

 

Bu bizi şu konuda uyarmak için yazıldı: Rab’bin sözüne kulak vermeyi bırakanlar günaha düşerler ve sonunda bu çılgınca tavırları yüzünden büyük bir bedel öderler. Sonsuz yaşamda da büyük bedeller ödemeye devam ederler ve bu sonsuza dek sürer.

 

Yalanın ve günahın geçici zevklerinin, çürümüş benliğin keyiflerinin, onları izleyecek sıkıntılara değeceğini mi düşünüyorsunuz? Hayır, Yüce Rab günahın bedelinin ölüm olduğunu söyler (Romalılar 6:23). O halde kardeşim, eğer günaha ayartılıyorsanız, günah işlediyseniz, ayartılar devamlı sizi korkutmaya devam ediyorsa, Göksel Babamıza dönüp ondan bağışlama dileme zamanının geldiğini düşünmüyor musunuz?

 

İsa’yı altı yaşımda kurtarıcım olarak kabul ettiğimden beri çılgınca davranan birçok insan gördüm. Ayrıca Rab onları kürsüde kullandığında kalabalıkları Rab’bin ayaklarına getiren ve karanlığın egemenliğini sallayan yetenekli adamların günaha düştüğünü de gördüm. Sonlarının ne kadar üzücü olduğunu gördüğümü de üzülerek söylemeliyim. Buna kesinlikle değmez. Çünkü Rab’bin planından ayrılarak günah işleyenler Rab tarafından kullanılamazlar. Günah işleyenler sağduyuyu terk etmiştir ve bu şekilde kendi sağlıklarına da zarar verirler. Hatta akılları öyle karışmıştır ve davranışları iğrençleşir. Kendi aileleri bile bu davranışlarının sonuçlarına katlanmak zorunda kalırlar; oysa bunların hiç olması gerekmez.

 

Birisi şunu sorabilir: “Ahaz neden yanlış yaptı?” Rab’bin sözünü hor görmesi tüm yanlışlarının kaynağıydı. Rab’bin uyarılarına kulak asmamak insanların düşmesine yol açar. Kimileri zina eder, kimileri sahtekarlık yapar, kimileri bağımlılıklara bulaşır, kimileri kibirlenir, kimileri eşcinsel olur kimileri ise türlü yalanlar söyler. Bunların hepsi sapkınlıktır.

 

Rab’bin seçtikleri onun isteğini yerine getirmelidir. Bu yüzden Rab’bin buyruklarına uymayanlar şeytanın yollarında yürümeye başlarlar. Kardeşler, davranışlarınız nasıl bilmiyorum ama Kutsal Kitap’ın ilkelerine uymuyorsanız hayatınız Ahaz’ınkinden farklı olmaz. Aileniz belki sıkıntı içinde ama başarısızlığınız yüzünden şeytanı ailenizi gerçeği aramaktan alıkoyması için güçlendiriyorsunuz. Rab’be tüm yüreğinizle inanana dek siz de ev halkınız da acı çekeceksiniz. Talantınızı gömüp son yargı gününde Rab’be mazeretlerinizi sunabilirsiniz ama bu sizi yıkımdan kurtarmaz (Matta 25:14-30). Ama İsa Mesih’e gerçekten inanırsanız hem siz hem ev halkınız kurtulursunuz (Elç. 16:31).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares