Günün Mesajı

11/02/2018 - RAB’BİN YÖNLENDİRİŞİ

“Ezgiciler ezgi söylüyor, borazancılar borazan çalıyor, bütün topluluk tapınıyordu. Yakmalık sunu bitinceye dek bu böyle sürüp gitti.”

2. Tarihler 29: 28

Yahuda kralı Hizkiya babası Ahaz gibi acımasız olsaydı, şöyle diyebilirdik: “Rab’bin gözünde doğru olanı yapmadığı için istediklerine ulaşamadı.” Ama olan bu değildi. Hizkiya Yüce Rab’be yöneldi ve ödülünü aldı. Aynısını yapan herkes her konuda başarılı olur. Bu yüzden Rab’be dönün ve hayatınız şu anda ne oluyor olursa olsun sonunda başarıya ulaşsın.

 

Hizkiya, babasının kendi yanlışları ve hataları yüzünden öldüğünü unutmadı. Ama hatalarının üstünü örtmek yerine onları Yüce Rab’bin önünde itiraf etti. Yüreğini gerçekten Rab’be açtığında ödüllendirildi. Çünkü tüm topluluğu Rab’bin önüne getirmişti. Bunları 2. Tarihler 29. Bölümden okuyabilirsiniz. Her şeye gücü yeten Rab’den korkarsanız aynısı sizin ya da sevdiklerinizin hayatınızda da olabilir.

 

Kiliselerimizde aldanmış olan birçok insan var. Mesih’e gerçek anlamda teslim olmuş değiller; düşünceleri hala kötü ama yine de bir gün başarılı olacaklarına inanıyorlar. Ama eğer Rab ile paydaşlık içinde olmazsanız başarıya ulaşmanız mümkün değildir. Rab günahla aynı yerde bulunamaz! Makyavelci ya da sinsi planlar, kıskanç ya da günahlı istekler, düşmanı yüreklerimize davet eder ve Rab’bi oradan çıkarır. Bu yüzden Rab’bin tapınağındaki tüm çöpleri atmalıyız. O zaman Rab hayatımızdaki yerine yerleşecektir.

 

Rab’bin sözünü tanımadan önce öğrendiğiniz şeyleri tamamen aklınızdan atın; onlar değersizdir. Sadece Kutsal Ruhun Kutsal Kitabı okurken ya da müjdenin vaazını dinlerken yüreğinize söylediklerini orada tutun. Kendi tahminlerinizle ilerlemeyin! Babamızdan duyduğunuz yönlendirişler izlemeniz gereken buyruklardır. Rab sadece sözü aracılığıyla konuşur ve bunu açıkça yapar. Birisine ya da bir şeye baktığınızda hissettiğiniz ya da algıladıklarınız gibi karışıklığa yer verecek şekilde yapmaz. Rab’bin Kutsal Ruhunun söylediklerine sadık kalın ve unutmayın: Rab sadece Kutsal Yazılar aracılığıyla konuşur!

 

Diyelim ki bugüne kadar Rab tarafından yönlendirilerek yaşamadınız. O halde şimdi gerçek kayaya dayanarak ilk adımlarınızı atma zamanıdır. Koşmanıza ya da uçmanıza gerek yok; sadece Rab’den duyduklarınıza göre yürüyün. Her şeye gücü yeten Rab asla geç ya da erken hareket etmez. O her şeyi bilir ve sizi başarıya götürecek tek kişi de odur. Bu yüzden fırsatları değerlendirin. Bilge olursanız Babamızın yüreğini hoşnut edersiniz!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares