Günün Mesajı

12/02/2018 - DOĞRU TAVIR

“Bunun üzerine Kral Hizkiya ile Amots oğlu Peygamber Yeşaya dua edip Tanrı’ya yalvardılar.”

2. Tarihler 32:20

Düşman her zaman haksız çıkacak ve onun tüm kötü planları Rab ile iş birliği yaptığınızda son bulacaktır. Şeytan savaşları için hazırlık yapar. Yıllarca güç biriktirir ve birden hayatınıza atılarak sizi yutmaya çalışır. Ama eğer Rab’be bağlıysanız, onun sözünü biliyorsanız ve Baba’ya dua etmeye alışkınsanız, şeytan hiçbir şey yapamaz. Size karşı kurduğu hiçbir plan sonuca ulaşmaz. Bu Yüce Rab’bin hizmetkarlarına olan mirasıdır. Biz günahkarlardan farklıyız. Savaşlarını asla kaybetmeyen yenilmez Rabbimiz ile bir antlaşmamız var. Savaşlarımızı bizim için Rab kazanır!

 

Kutsal Kitap çok yanlış bir tavır takınan Kral Sanherib’in hikayesini anlatır. Bu kral askeri gücünün küçük Yahuda krallığını yenmeye yeteceğini düşünmüştü ama bu büyük bir hataydı. Rab halkını korur. Göklerin ve yeryüzünün yaratıcısı olan Rab asla uyumaz (Mezmurlar 121:4). O tüm vaatlerini gerçekleştirir (Mezmurlar 89:34). Harekete geçtiği zaman da onu kimse durduramaz (Yeşaya 43:13). Sanherib’in bilmediği şey, gerçek Rab’be hizmet eden insanların her zaman zafer kazanacağıydı. Hizkiya’nın ve Yaşaya’nın tek sözü ile Yüce Rab Sanherib’i utandırdı. Yenik ve hüsrana uğramış olarak bu kral ülkesine döndü ve orada kendi çocukları tarafından öldürüldü. Rab Tanrılarına güvenenlerle oyun oynayamaz, onları tehdit edemezsiniz.

 

Rab’bin bir çocuğu olarak şimdi bunları okuyorsanız, şuna dikkat edin! Siz kendi hayatınızın kralısınız. Aileniz ve varlıklarınız sizin ülkenizdir. Düşman Rab’bin size verdiği krallığa ait alanı tehdit ediyor mu? Şimdi dua etmeye başlayın! Eğer Peygamber Yeşaya gibi birisiyle birlikte dua edemiyorsanız, bizimle birlikte dua edin. İsa şöyle demişti: “Yine size şunu söyleyeyim, yeryüzünde aranızdan iki kişi, dileyecekleri herhangi bir şey için anlaşırlarsa, göklerdeki Babam dileklerini yerine getirir.” (Matta 18:19). İmanda bir olduğumuz için şeytanın tüm planlarını bozma gücümüz vardır. Şeytan bizdeki Tanrısal güce karşı koyamaz. Rab geçmişteki kullarının yakarışlarını duyduğu gibi bizim dualarımıza da cevap verir. İsa’nın adında krallığınızdaki utançlardan kurtulun. İsa tarafından Rab’bin bir kralı olarak atandınız. Sizi yenebilecek hiçbir silah yoktur. Bu Yüce Rab’den aldığınız mirastır (Yeşaya 54:17).

 

Kutsal Yazılarda yer alan her şey bizi teşvik eder ve imanımızı artırır. Sanherib Rab’bin insan aklının ürünü olmadığını bilmiyordu. Oysa o tek gerçek Rab’dir. Tek gerçek Tanrıdır. Dünyanın tüm dinleri insanın ya da şeytanın aklının ürünüdür. Ama Rab’bin Sözü Yaratıcımızın bizim için kaydettiği ifadelerle doludur. Onlar sayesinde haklı savaşımızı veririz. Zaferimizi Rabbimizin adına övgü getirir. Kimsenin sizi yenmesine izin vermeyin. Gerçek bir savaşçı olarak, İsa’nın adında tüm denenmelerinizi kazanın. Babamız sizi ödüllendirecek!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares